Jane Fonda continuă online seria de proteste faţă de măsurile privind schimbările climatice: „Trebuie să stăm acasă, dar nu ne vom opri“

Jane Fonda continuă online seria de proteste faţă de măsurile privind schimbările climatice: „Trebuie să stăm acasă, dar nu ne vom opri“

Jane Fonda continuă online seria de proteste faţă de măsurile privind schimbările climatice FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa şi activista Jane Fonda va susţine, lunar, în format online, proteste faţă de măsurile ce trebuie luate cu privire la schimbările climatice. În plus, săptămânal, ea va organiza diferite evenimente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jane Fonda a lansat, miercuri, un parteneriat cu Greenpeace pentru a prezenta virtual campania ei „Fire Drill Fridays“, scrie news.ro.
 
În vârstă de 82 de ani, starul de la Hollywood, cunoscut pentru actiunile activiste încă din anii 1970, a început în luna septembrie a anului trecut această serie de acţiuni. Astfel că, în fiecare zi de vineri, ea a prostestat la Capitoliu faţă de măsurile ce trebuie luate cu privire la schimbările climatice. I s-au alăturat, între alţii, actorii Sam Waterston, Ted Danson, Catherine Keener, Rosanna Arquette şi Joaquin Phoenix.
 
Acum, ea va găzdui lunar „proteste virtuale şi programe suplimentare vinerea, de-a lungul fiecărei luni, pentru a continua să pună presiune ca politicienii să adopte pachetul legislativ Green New Deal“, a transmis Greenpeace într-un comunicat.
 
Deja au fost programate evenimentele pentru 27 martie şi 3 aprilie.
 
„Trebuie să stăm acasă, dar nu ne vom opri vreodată să vorbim despre criza climatică şi să cerem conducătorilor să ia atitudine. În timp ce vă aflaţi în carantină acasă, sperăm să vă alăturaţi nouă, virtual, pentru că mişcarea noastră nu încetineşte. Răspândirea rapidă a noului coronavirus în America a expus catastrofica slăbiciune a sistemului nostru sanitar şi a reţelei se siguranţă socială. Guvernul nostru trebuie să îi sprijine pe cei care suferă de tripla ameninţare reprezentată de Covid-19, criza climatică şi recesiunea iminentă prin investirea în economie dincolo de combustibilii fosili“, a adăugat Fonda. 
 
Primul eveniment online va avea loc vineri, la ora 11.00 PT (20.00, ora României), şi va include o conversaţie a actriţei cu senatorul Ed Markey (Massachusetts). Ei nu vor vorbi doar despre schimbările climatice, ci şi despre coronavirus. Cei care vor să se alăture, o pot face prin Zoom.
 
Un protest va fi organizat pe 3 aprilie, la aceeaşi oră. În timpul acestuia, Fonda va avea alături activişti şi avocaţi de mediu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: