Concert folk-jazz cu Adrian Naidin şi Zoltan Butuc

Concert folk-jazz cu Adrian Naidin şi Zoltan Butuc

Adrian Naidin

Violoncelistul Adrian Naidin explorează în premieră zona folk, ghidat de unul dintre cei mai experimentali actori ai noului val, Zoltan Butuc, într-o întâlnire artistică excepţională, care va avea loc joi, 4 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concertul este găzduit de Society Pub din Bucureşti, de la ora 20.00. Violoncelistul Adrian Naidin continuă să testeze sunete şi maniere de expresie în colaborări excepţionale. Experimental şi sensibil, tradiţional şi de avangardă, Zoltan Butuc reinventează folk-ul pe o fundaţie profundă şi delicată, strunită nobil de limba poezească. Proiectul folk-jazz se află la prima audiţie.

Adrian Naidin a debutat în 1988 la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Din 2001, este membru al Orchestrei Naţionale Radio. Artistul combină jazzul, muzica de cameră şi folclorul românesc pe un violoncel care atinge note de o frumuseţe rară.

Zoltan Butuc este unul dintre rebelii noului val, un actor plin de forţă, experimental, inovator. A întâlnit pe platouri nume sonore ale cinematografiei mondiale, de la Armand Assante și Penelope Ann Miller, până la britanicul Ray Winston sau actorul american laureat cu Oscar Abraham F Murray. Sensibil scriitor şi rostitor de versuri, le simte într-o manieră foarte personală şi muzica, pe care o inventează apoi în cele mai ingenioase şi impredictibile acorduri.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările