Catrinel Menghia: „La începutul carierei, căutam bisericile ortodoxe care dădeau de mâncare săracilor“

Catrinel Menghia: „La începutul carierei, căutam bisericile ortodoxe care dădeau de mâncare săracilor“

Până a ajuns pe covorul roşu, Catrinel Menghia a trecut prin momente grele. FOTO Getty Images/Guliver

Fotomodel, actriţă şi sportivă, românca din Iaşi îşi aminteşte de începuturile carierei sale şi de rolurile internaţionale ce i-au adus faima dorită. Diva din „La città ideale“ (2012) şi din „CSI: Crime şi investigaţii“ se destăinuie într-un interviu pentru cotidianul italian „La Repubblica“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protagonista filmului „La città ideale“, ce marchează debutul regizoral al lui Luigi Lo Cascio, şi interpreta divei sexy din serialul american „CSI“, povesteşte câteva momente marcante din carieră.

„Cu Lo Cascio a fost prima mea audiţie importantă, de fapt, el nu voia o străină. Managerii mei mi-au spus «du-te, oricum nu te vor lua niciodată, dar nu te descuraja, este o experienţă cu un mare actor». Am ajuns la Roma şi el a înţeles imediat că nu eram italiancă. Eu am inventat că aveam rude la Asti (oraş situat în nor-vestul Italiei – n. r.). Era foarte, foarte rece, îmi producea frică. După audiţie, şi-a schimbat atitudinea. Era foarte mulţumit şi ştiam asta chiar dacă nu-mi spusese. M-am întors la Milano şi Luigi m-a făcut să revin la Roma de trei sau patru ori“, îşi admite ea reuşita.

Până a ajuns aici, românca de 27 de ani a trecut, însă, prin etape diferite. Catrinel Menghia a intrat în lumea modei la 16 ani, descoperită de Liviu Ionescu, directorul agenţiei de modele MRA Models. A lucrat mulţi ani în Italia, pentru branduri precum Armani şi Lise Charmel, şi a apărut în reviste ca „FHM“ şi „Sports Illustrated Swimwear“. Pasiunea sa iniţială a fost alta. 

Cariera sportivă

„Sunt născută în România într-o familie de sportivi, tatăl meu a fost campion naţional la 400 de metri garduri, iar mama mea a fost o gimnastă ce a învăţat în aceeaşi şcoală din care a provenit şi Nadia Comăneci. Încă de când m-am născut, mama a decis că voi avea un viitor de sportivă. La trei ani am început gimnastica, dar la şase ani şi jumătate eram deja prea înaltă pentru a mai continua. Am continuat activitatea sportivă până la 16 ani, când am fost nevoită să renunţ pentru că modelingul era prea solicitant“, spune Catrinel Menghia, care şi-a schimbat numele între timp în Marlon.

În ciuda visului mamei, Catrinel nu a făcut o carieră sportivă, ci a practicat această activitate ca hobby, dar şi pentru întreţinerea fizică. „Aproape de vârsta de 16 ani nu mai reuşeam să mă antrenez, pentru că voiam să lucrez cu orice preţ şi să-mi ajut părinţii întrucât situaţia de acasă nu era uşoară. I-am cerut tatălui meu să merg la Bucureşti. (…) M-am mutat la Bucureşti când încă nu eram majoră. Şi m-am lăsat de atletism“, îşi admite ea sacrificiile. 

„Nu vorbeam engleza, nu m-am uitat niciodată la televizor pentru că ai mei mi-l interziceau. Nu citeam ziarele. Eram împreună cu o altă fată româncă, nu aveam bani, agenţia ne dădea numai 30 de euro pentru nevoile zilnice, era primul an cu moneda euro şi numai biletul de autobuz costa trei. Ştiam că în România bisericile ortodoxe dădeau de mâncare săracilor şi mergeam să căutăm aceste biserici“, îşi recunoaşte ea, cu modestie, începuturile carierei de fotomodel.

Astăzi, însă, este una dintre cele mai dorite românce de peste hotare. „În Italia frumuseţea feminină place mult, însă trebuie să fii atent, căci după ce ţi-ai arătat latura senzuală, este necesar să arăţi ce altceva poţi face“, recunoaşte ea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările