Casa de modă Chanel, criticată pentru imaginea „provocatoare“ a fiicei de 16 ani a lui Cindy Crawford din noua campanie: „Ce promovaţi mai exact?“ FOTO

Casa de modă Chanel, criticată pentru imaginea „provocatoare“ a fiicei de 16 ani a lui Cindy Crawford din noua campanie: „Ce promovaţi mai exact?“ FOTO

Kaia Gerber are 16 ani şi este fiica top modelului Cindy Crawford FOTO Getty Images

Casa de modă Chanel a fost criticată pentru alegerea adolescentei Kaia Gerber, fiica în vârstă de 16 ani a modelului Cindy Crawford (52 de ani) ca imagine a noii sale campanii, în care tânăra apare într-o ipostază „provocatoare“ şi „inadecvată“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fotografiată de designerul Karl Lagerfeld pentru noua campanie Chanel dedicată genţilor, tânăra apare promovând modelul „Gabrielle“, inspirat de numele fondatoarei Gabrielle „Coco“ Chanel. 

Pictorialul a fost realizat în apartamentul parizian al creatoarei de modă, scrie The Independent, citat de News.ro. 
 
În imaginile realizate pentru această campanie, Kaia Gerber apare aşezată pe o canapea, purtând rochii scurte. Mai multe persoane din mediul online susţin că ipostaza în care a fost fotografiată tânăra este „provocatoare“ şi „inadecvată“ pentru vârsta ei. 
„Ar trebui să aibă o geantă pentru prânz. Este un copil!“, a comentat o persoană. 
 
„Serios? O adolescentă de 16 ani? Ce promovaţi, mai exact?“, au scris pe Facebook alţi utilizatori, notează Daily Mail.  
 
Alte persoane care au criticat casa de modă pentru această campanie au spus că nici Coco Chanel nu ar fi aprobat alegerea lui Gerber pentru acest pictorial. 
 
„Este, fără îndoială, o adolescentă frumoasă. Însă, este prea tânără şi îmbrăcată prea sumar. Sunt curios ce reacţie ar avea Coco Chanel la aceste imagini“, a scris o persoană.
 
Alte voci au precizat că această campanie promovează genţi cu preţuri între 3.000 de euro şi 4.500 de euro, pe care cele mai multe adolescente nu şi le permit.
 
Totuşi, au existat şi persoane care au apărat casa de modă Chanel pentru alegerea pe care a făcut-o, susţinând că „nu este nimic greşit“ cu pictorialul.
 

„Nu a pozat nud şi nu face ceva provocator, cu conotaţie sexuală. Este o adolescentă care face ceea ce îi place şi care îşi construieşte un nume. Ea este viitorul supermodel real“, a scris un fan. 
 
„Pentru cei care critică această campanie Chanel a cărei imagine este Kaia Gerber: Voi aţi văzut ce poartă astăzi tinerele în vârstă de 16 ani? Este îmbrăcată cu rochie, nu cu lenjerie intimă!“, a scris o altă persoană.
 
Alte voci au spus că această campanie este „frumoasă“, precizând că multe modele îşi încep cariera la vârsta de 16 ani sau chiar mai devreme.
 
 
„Eşti drăguţă, dar mult prea tânără pentru a posta aşa ceva pe internet“, „Sunt tristă să văd imaginea asta“, „Ca mamă aş fi extrem de dezamăgită şi nervoasă. Unde eşti Cindy? Poate dacă am începe să ne tratăm fetele ca pe nişte fete şi nu ca pe nişte femei, atunci nu s-ar mai grăbi atât de mult să îşi expună corpul“, „Hmmm esti un copil… nu e un aspect bun“, „Un pic prea provocator pentru vârsta de 15 ani. Lolita?“, au fost o parte dintre comentarii.
 
Deşi nu este încă adult, Kaia Gerber lucrează deja ca model profesionist fiind imaginea unor branduri precum Alexander Wang, Marc Jacobs Beauty şi Miu Miu. Dar, chiar dacă viaţa ei pare plină de farmec, ea pretinde că are o experienţă normală în liceu. „Am o experienţă destul de tipică şi normală în liceu. Încerc să nu pierd atât de mult la ore. Am teme… Prietenii mei nu recunosc cu adevărat faima. De fapt, e chiar drăguţ“, a declarat ea pentru revista „Elle“ anul trecut. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările