Alec Baldwin s-a ales cu plângere penală, în cazul morţii de pe platoul „Rust“. Tehnicianul echipei de filmare îl acuză pe actor de „neglijenţă“

Alec Baldwin s-a ales cu plângere penală, în cazul morţii de pe platoul „Rust“. Tehnicianul echipei de filmare îl acuză pe actor de „neglijenţă“

Alec Baldwin FOTO Profimedia

Tehnicianul şef al echipei de filmare, prezent în momentul incidentului fatal de pe platoul producţiei ''Rust'', când actorul Alec Baldwin a împuşcat-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, a depus miercuri o plângere la Los Angeles pentru "neglijenţă" împotriva actorului, a companiei de producţiei şi a armurierului filmului, care la rândul său se declară victima unui "sabotaj".

Serge Svetnoy, tehnicianul şef al echipei de filmare, se afla alături de Alec Baldwin pe 21 octombrie când acesta din urmă a folosit o armă despre care i se spusese că era inofensivă, în timpul unei repetiţii. Arma conţinea însă muniţie reală, iar glonţul a pătruns prin pieptul directoarei de imagine Halyna Hutchins şi apoi prin umărul regizorului Joel Souza, relatează AFP. 
 
 
Svetnoy susţine în plângerea sa că a fost asurzit de zgomotul făcut de declanşarea revolverului, atât de aproape încât el susţine că a simţit reziduurile de pulbere pe faţă. Potrivit mărturiei sale, el s-a repezit către Halyna Hutchins să o ajute după ce acesta s-a prăbuşit şi şi-a pierdut conştiinţa. Tehnicianul spune că a avut parte de "o suferinţă emoţională severă".
 
"Nu a existat niciun motiv pentru ca un glonţ adevărat să fie în acea armă sau oriunde pe platourile de filmare la Rust", se arată în plângere.
 
"Prezenţa unui glonţ într-o armă reprezintă o ameninţare mortală pentru oricine se află în apropiere", continuă Svetnoy, acuzându-i de "neglijenţă" pe producători, inclusiv pe Alec Baldwin, şi pe toţi cei care au avut responsabilitatea armei şi care au omis să aplice "regulile de securitate elementare", mai scrie sursa citată de Agerpres.
 
În plângerea depusă de Svetnoy sunt în special vizaţi asistentul de regie David Halls, care i-a înmânat pistolul lui Alec Baldwin informându-l că este inofensiv, şi armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă pentru armele de foc folosite de echipa de filmare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările