Şeriful din Santa Fe: „Este prea devreme să se stabilească acuzaţii” în cazul Alec Baldwin. 600 de probe au adunat anchetatorii de pe platoul de filmare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halyna Hutchins FOTO Instagram
Halyna Hutchins FOTO Instagram

Şeriful din Santa Fe, Adan Mendoza, a declarat într-o conferinţă de presă că „este prea devreme să se stabilească acuzaţii” cu privire la accidentul care a avut loc săptămâna trecută pe platoul de filmare de la „Rust”, potrivit News.ro. 500 de cartuşe şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii, în total cica 600 de probe au fost colectate de pe platoul unde Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal.

Şeriful Adan Mendoza şi procurorul Mary Carmack-Altwies au susţinut o conferinţă de presă la şase zile de la uciderea accidentală a directoarei de imagine Halyna Hutchins de către Alec Baldwin în timpul repetiţiilor pentru filmul „Rust” la o scenă care avea loc în interiorul unei biserici în New Mexico. 

Actorul Alec Baldwin, armuriera Hannah Gutierrez şi asistentul de regie Dave Halls au cooperat la investigaţii, potrivit şerifului. Acesta a precizat că la faţa locului, în momentul tragediei, erau aproximativ 100 de oameni pe platou. 

Nimeni nu a fost acuzat până în prezent. Mendoza a spus că este prea devreme pentru a face acuzaţii. Acelaşi lucru l-a precizat şi procurorul Altwies, scrie News.ro. 

Autorităţile deţin arma folosită în momentul accidentului, întrucât anchetatorii au adunat 600 de probe, inclusiv arma cu care a tras Baldwin. Am strâns circa 600 de probe. Acestea includ trei arme de foc, aproximativ 500 de cartuşe şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii. Credem că avem în posesia noastră arma de foc care a fost folosită de Baldwin. De asemenea, credem că avem cartuşul de la glonţul care a fost tras din armă”, a spus şeriful, potrivit Digi24. 

Hutchins a fost împuşcată în piept, iar regizorul Joel Souza, care stătea lângă ea, în umăr. Hutchins a fost transportată la spital unde a fost declarat decesul. 

Sursa citată mai arată că pe platou se aflau gloanţe albe, dar şi unele adevărate. Şeriful a precizat că a fost recuperat un proiectil de plumb, considerat a proveni de la un glonţ, din umărul regizorului Souza. „Alec Baldwin este cel care a declanşat arma”, a amintit şeriful, dar ancheta şi interogatoriile continuă”.

Potrivit CBS, Mendoza a spus că nu există imagini filmate cu momentul declanşării armei. Investigatorii spun că asistentul de regie Dave Halls nu a ştiut că în pistolul pe care i l-a înmânat lui Baldwin sunt gloanţe adevărate, iar în documentele depuse la instanţă acesta este citat strigând pe platoul de filmare „armă rece”. 

Şeriful a precizat că doi membri ai echipei de filmare - asistentul de regie şi armurierul - au mânuit arma de foc înainte ca Alec Baldwin să tragă cu ea. „Toţi trei au cooperat în anchetă şi au dat declaraţii”, a spus Mendoza, însă procurorul districtual Mary Carmack-Altwies a precizat că nimeni nu a fost arestat sau pus sub acuzare în urma acestui incident. 

Dacă faptele, dovezile şi legea susţin acuzaţiile, atunci voi iniţia urmărirea penală la momentul potrivit. Toate opţiunile sunt deschise în acest moment. Nu iau decizii pripite şi nu mă grăbesc să judec”, a mai precizat procurorul. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite