Actorul Marcel Iureş, despre pandemie: „În general, mie mi-a priit perioada asta, deşi e la modă să fii victimă”

Actorul Marcel Iureş, despre pandemie: „În general, mie mi-a priit perioada asta, deşi e la modă să fii victimă”

Actorul Marcel Iureş

Actorul Marcel Iureş a vorbit într-un interviu recent despre traversarea pandemiei, mărturisind că această perioadă i-a permis să se reîntoarcă la un stil de viaţă „încet, uşurel“, explicând că „nu avem unde să ne grăbim“.

Este unul dintre cei mai respectaţi şi admiraţi actori din România, cu zeci de roluri interpretate pe scenele din întreaga lume, trei Premii UNITER şi apariţii numeroase în producţii cinematografice de succes. Marcel Iureş, invitatul Irinei Păcurariu la „Reţeaua de idoli” de luni, 30 noiembrie, de la ora 21:00, este recunoscut şi apreciat în egală măsură pentru cariera sa în cinema, dar şi pentru ceea ce înseamnă în teatrul românesc. Actorul este preşedintele al Fundaţiei Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele celei de-a doua scene independente de teatru din România. Recunoscut pentru valoarea sa şi în străinătate, Marcel Iureş şi-a început cariera internaţională după turneul din 1994, susţinut în Marea Britanie cu spectacolul „Richard al III-lea”, în regia lui Mihai Măniuţiu. Deşi a primit numeroase oferte de la diferite teatre britanice le-a refuzat, pentru a se dedica teatrului românesc.

A acceptat însă colaborări la Hollywood şi a jucat alături de Brad Pitt, Antonio Banderas şi Tom Cruise în „Interviu cu un vampir“ (1994), a fost coleg de platou cu Tom Cruise la filmările pentru „Misiune imposibilă“ (1996). Au urmat roluri mari în „The Peacemaker“ (1997, cu George Clooney şi Nicole Kidman) şi „Hart’s War“ (2002, cu Bruce Willis şi Colin Farrell) şi a apărut şi în megahitul de box-office „Piraţii din Caraibe: La capătul lumii“. A avut ocazia să lucreze şi cu marele regizor Francis Ford Coppola, în „Youth Without Youth“ (2007), iar în ultimii ani l-am putut vedea pe micul ecran, în serialele „Strike Back“ (2013), „Crossing Lines“ (2013-2014) şi „The Game“ (2014).

Despre film, teatru, Hollywood, dar şi despre pandemie şi funcţii publice, Marcel Iureş a vorbit în emisiunea „Reţeaua de idoli”, la TVR 2. Întrebat cum îşi petrece timpul câştigat în pandemie, actorul a răspuns că perioada i-a priit, revenind la un stil de viaţă mai vechi.

„Învăţ. Am intrat într-un program de citit şi recitit, stau mult de vorbă cu prieteni. Citesc mult şi fac planuri. În general, mie mi-a priit perioada asta, deşi e la modă să fii victimă. Mi-a priit pentru că am revenit la felul meu de viaţă - încet, uşurel, nu avem unde să ne grăbim... Ceea ce ne surprinde este greşeala în care am trăit acceptând toată prefăcătoria consumismului şi a vitezei. În teatru trebuie să stai, să laşi să se dospească o idee“, a spus actorul.

În privinţa acceptării unei funcţii publice, Marcel Iureş a spus că nici nu I s-a propus, dar nici nu crede că ar putea juca un astfel de rol. „Nu. Mi s-a propus, dar nu. Nici nu cred dacă aş putea juca un rol de aşa ceva“, a răspuns actorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările