Scandal internaţional: asistente false din România, angajate în spitale din Suedia

Scandal internaţional: asistente false din România, angajate în spitale din Suedia

Investigaţie jurnalişti Suedia. FOTO: Edupedu

Ancheta unor jurnalişti din Suedia arată că asistentele medicale românce, deşi au absolvit şcoli postliceale în domeniu, sunt total nepregătite. Mai mult, două dintre cele intervievate de o televiziune suedeză recunosc că nu s-au prezentat niciodată la ore, ci doar la examenul final, potrivit edupedu.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm mai jos un fragment din articolul scris de Edupedu.ro:
 

Jazz Munteanu, jurnalistă la televiziunea publică a Suediei, a afirmat pentru Edupedu.ro că instituţiile suedeze care eliberează documentele oficiale care atestă că o persoană este asistent medical se declară în imposibilitatea de a verifica diplomele emise de alte state. 

 
„Din moment ce aceste asistente vin cu diplome autentice, ei nu pot verifica ce anume au făcut ele, aşa cum facem noi în această anchetă”, a precizat Munteanu pentru Edupedu.ro.


Aceasta a explicat că, în cadrul reportajului, au fost verificate 5 persoane cu diplome de la diferite şcoli postliceale din România, iar “2 dintre ele recunosc că nu au fost la ore şi că au fost în România doar pentru examenul final”.

“În Suedia, sunt astăzi asistente medicale care au diplomă, în ciuda faptului că nu au avut nici o pregătire profesională”, transmite televiziunea suedeză. Investigaţia se referă la fraude cu asistenţi falşi, care pretind că au studiat în România şi Polonia şi care lucrează în Suedia, pe alte joburi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările