EduPedu: Rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a fost retrogradat academic

EduPedu: Rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a fost retrogradat academic

Ramona Lile FOTO Facebook Ramona Lile

Ramona Lile, rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost acuzată de plagiat. Ministerul Educaţiei a sesizat instanţa.

Surse apropiate Edupedu.ro afirmă că rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, Ramona Lile, a fost retrogradată academic, pierzând gradul de profesor universitar.

Pierderea gradului a venit în urma unei solicitări a Consiliul Naţional de Etică făcută către Ministerului Educaţiei prin care rectorul era acuzată de „plagiat masiv de blocuri de texte” în mai multe articole ştiinţifice pe care le semnează în calitate de coautor.

Potrivit surselor Edupedu.ro, a fost emis un ordin de ministru care pune în aplicare această solicitare.Totodată, Ministerul Educaţiei ar fi sesizat şi instanţa pentru anularea parţială, în contencios administrativ, a ordinului de ministru care acordă calitatea academică de profesor universitar rectorului de la Arad.

Potrivit regulamentelor în vigoare, Consiliului de Etică şi Management Universitar este singurul organism care poate propune retragerea calităţii de rector, după o analiză a cazului.

Pe 15 martie 2021 Edupedu.ro a scris că rectorul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, Ramona Lile, e “vinovată de săvârşirea plagiatului”, în calitate de coautor a 6 articole cu “plagiat masiv de blocuri de texte”, potrivit Consiliului Naţional de Etică a Cercetării.

Consiliul de Etică a constatat, în şase din şapte texte analizate, “plagieri masive, constituite din blocuri de texte preluate, majoritar, fără modificări ulterioare şi fără citarea de rigoare”. Forul constată că este vorba despre “şase cazuri de plagiat colectiv”, Ramona Lile semnând în calitate de coautor. Modelul “comun de plagiere sugerează că plagiatul colectiv a avut un numitor comun, fie într-o persoană comună în toate echipele de semnatari, fie în cultura organizaţională”.

Citeşte şi:

Măsuri urgente în cazul apariţiei cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Universitatea "Vasile Goldiş" cere suspendarea cursurilor

Misiune aproape imposibilă: pedepsirea unei plagiatoare cu funcţie de rector

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările