COVID-19. Se suspendă şi activităţile extraşcolare şi programul afterschool, până pe 22 martie

COVID-19. Se suspendă şi activităţile extraşcolare şi programul afterschool, până pe 22 martie

Monica Anisie suspendă activităţile extraşcolare FOTO Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că toate activităţile extraşcolare, dar şi programul afterschool sunt suspendate până pe 22 martie, precizând că înscrierile pentru clasa pregătitoare se vor putea realiza, în această perioadă, online. Ieri s-a decis ca toate şcolile, grădiniţele şi liceele să fie închise 11 zile. Circa trei milioane de elevi sunt afectaţi de măsurile luate de autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, a organizat o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi. 
 
Potrivit art.1 al Hotărârii nr. 6 a Consiliului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), „se aprobă suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ preuniversitar începând cu data de 11 martie 2020 până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei”. Această măsură este una preventivă, care nu are la bază considerente de ordin medical. 

Ministerul face următoarele precizări:
 
  • Simulările pentru Evaluarea Naţională, examenul de Bacalaureat, dar şi diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior. 
  • nscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea şcolilor. Totodată, şi activitatea de evaluare  psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor. 
  • Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educaţional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.4. Ministerul Educaţiei şi Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menţine comunicarea între elevi şi cadrele didactice.5. Toate activităţile extraşcolare sunt şi acestea anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.
  • Activităţile din cadrul programului „Şcoală după şcoală” (afterschool) care funcţionează în unităţile de învăţământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă. 
  • De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experienţă, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenţilor şi cursanţilor şcolilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31.03.2020, dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr.6/09.03.2020).
 
În cadrul videoconferinţei, Monica Anisie a solicitat inspectorilor generali şi inspectorilor generali adjuncţi să existe o informare şi o comunicare continuă între cadrele didactice, părinţi şi elevi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: