COVID-19. Cererile pentru Permise şi Paşapoarte se depun exclusiv online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Regim Permise de Conducere, anunţ pentru cetăţeni FOTO Arhivă
Direcţia Regim Permise de Conducere, anunţ pentru cetăţeni FOTO Arhivă

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea MAI, dar şi Direcţia Paşapoarte informează că, în perioada 16-31.03.2020 cererile privind activităţile specifice din domeniul înmatriculări şi permise de conducere, şi pentru paşapoarte se depun exclusiv în baza unei programări online.

Programările online vor fi făcute pe site-ul oficial al instituţiei www.drpciv.ro, secţiunea Programări online. Pentru operaţiunile care nu se regăsesc la secţiunea online – pasul 2, vă rugăm să consultaţi site-ul Instituţiei Prefectului din judeţul de care sunteţi interesaţi şi să respectaţi cu stricteţe indicaţiile personalului de la ghişee.

Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online şi a actului de identitate – în original.

Activităţile de audienţe, atât la sediul Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor cât şi la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale, vor fi suspendate în perioada 11-31.03.2020. Activităţile se vor desfăşura exclusiv prin corespondenţă poştală sau e-mail.

„Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare şi să evite aşteptarea suplimentară în spaţiile destinate publicului. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior”, transmit autorităţile, 

O altă măsură dispusă de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea răspândirii virusului este aceea a modificării modului în care se desfăşoară activităţile de relaţii cu publicul la nivelul MAI.

Astfel, începând de miercuri, activitatea de relaţii cu publicul la nivelul Aparatului Central al Ministerului Afacerilor Interne se va desfăşura fără interacţiunea directă a angajaţilor MAI cu persoanele din afara instituţiei.

Pentru paşapoarte programările online vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. 

„Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare şi să evite aşteptarea suplimentară în spaţiile destinate publicului”, precizează oficialii de la Paşapoarte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite