Cîţu nu dă înapoi. Studenţii nu vor avea gratuitate pe transportul feroviar nici măcar între domiciliu şi facultate

Cîţu nu dă înapoi. Studenţii nu vor avea gratuitate pe transportul feroviar nici măcar între domiciliu şi facultate

ANOSR  se declară profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar Foto: shutterstock

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti (ANOSR) a anunţat, miercuri, că discuţiile cu prim-ministrul Florin Cîţu, privind menţinerea subvenţiilor acordate de guvern pentru transportul studenţilor, nu au avut succes. Astfel că aceştia îi îndemnă pe studenţi să îşi procure bilete de tren cu o anticipaţie de 20 de zile, deoarece Ordonanţa privind tăierea acestei subvenţii ar putea intra în Monitorul Oficial în decursul zilei de joi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În iminenţa unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului care ar elimina transportul feroviar gratuit al studenţilor, ordonanţă care are şanse mari de a fi adoptată la şedinţa de guvern de mâine şi care ar putea fi publicată chiar mâine seară în Monitorul Oficial al României, şi în lumina declaraţiilor de astăzi ale prim-ministrului, anunţăm toţi studenţii că pot procura bilete gratuite la transportul feroviar cu o anticipaţie de 20 de zile. Biletele procurate gratuit cu anticipaţie rămân valabile în ciuda unei Ordonanţe de Urgenţă care ar schimba regimul acestei facilităţi”, a transmis Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti pe pagina sa de Facebook.

ANOSR  anunţă că va continua demersurile pentru ca această Ordonanţă să nu fie adoptată în forma actuală de proiect iar, în caz contrar, va depune eforturi în Parlamentul României pentru ca eventuala măsură să nu fie susţinută.

De altfel reprezentanţii ANOSR spun că în urma întâlnirii cu reprezentanţii Guvernului, la care au susţinut argumente în favoarea menţinerii dreptului studenţilor de a beneficia de gratuitate la transportul feroviar, prim-ministrul „s-a poziţionat ferm împotriva gratuităţii studenţilor la transportul feroviar”.

„În decursul acestei zile, reprezentanţii ANOSR au participat la o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului: Prim-ministrul României, domnul Florin CÎŢU, Ministrul Educaţiei, domnul Sorin CÎMPEANU şi Secretarul de stat responsabil de învăţământul superior, domnul Gigel PARASCHIV. În cadrul discuţiilor ANOSR a susţinut argumentele deja exprimate pe diferite canale şi la diferite şedinţe în favoarea menţinerii dreptului studenţilor de a beneficia de gratuitate la transportul feroviar, pornind de la nevoile studenţilor şi punctând inclusiv avantajele aduse CFR Călători. Cu toate acestea, Prim-ministrul s-a poziţionat ferm împotriva gratuităţii studenţilor la transportul feroviar, invocând considerente ideologice”, tranmite ANOSR.

Totodată reprezentanţii studenţilor au transmis că sunt profund indignaţi de faptul că reprezentanţii Guvernului nu au acceptat nici măcar extinderea limitei de vârstă sau asigurarea gratuităţii de la domiciliu la centrul universitar.
 
„Vom continua demersurile la Parlament şi sperăm că partidele îşi vor respecta angajamentele date. De asemenea, în subsidiar, în cadrul întâlnirii am abordat şi alte aspecte de interes printre care angajabilitatea, internaţionalizarea, accesul la resurse educaţionale, urmând a ne implica în conturarea unui plan realist în aceste domenii” au transmis reprezentanţii ANOSR.

Sursă foto: Facebook ANOSR
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările