Sorin Cîmpeanu vrea ca Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul să se desfăşoare fizic şi în localităţile aflate în carantină

Sorin Cîmpeanu vrea ca Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul să se desfăşoare fizic şi în localităţile aflate în carantină

FOTO Mediafax

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor desfăşura fizic. Acesta a demarat discuţii la nivelul CNSU pentru ca elevii din zonele aflate în carantină să poată da examenele faţă în faţă, chiar dacă sunt impuse reguli sanitare în plus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Examenele sunt programate a fi susţinute la aceleaşi date care sunt ştiute de mult timp. O certitudine este că ele vor fi organizate cu prezenţă fizică”, a spus Cîmpeanu, despre Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, la TVR 1, potrivit Digi24.

Pentru elevii care se vor afla în carantină există discuţii pentru a facilita participarea lor la data susţinerii examenelor.

„Avem demarate discuţii la nivelul CNSU şi pentru situaţia în care unele localităţi ar fi în carantină, de analiză a posibilităţii de a organiza în condiţii de respectare a unor reguli în plus de siguranţă sanitară inclusiv în acele localităţi să solicităm organizarea examenului naţionale, ştiut fiind că ele sunt determinate pentru viitorul oricărui tânăr”, a explicat ministrul Educaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările