Simulare BAC 2019. Subiectele pe care le-au primit elevii care au susţinut proba la Matematică

Simulare BAC 2019. Subiectele pe care le-au primit elevii care au susţinut proba la Matematică

FOTO: Arhivă

Simularea pentru „examenul maturităţii” a continuat astăzi pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, cu proba obligatorie a profilului: Matematică şi Istorie. Subiectele primite de tinerii care studiază profilul Real au fost stufoase şi făcute în aşa fel încât să îi pună în dificultate pe elevi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesorii sunt de părere că subiectele au fost stufoase şi făcute în aşa fel încât să îi pună în dificultate pe elevi. În plus, aproape toate subiectele au avut mici surprize, elevii trebuind să fie extrem de atenţi. 
 
Subiectele date anul acesta se adresau mai degravă elevilor care au peste nivelul mediu de pregătire sau pasionaţi de studiul Matematicii, susţine profesorul de Matematică Denisa Tănăsescu, de la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti.
 
Subiecte clasa a XII-a 
   
„Elevii au avut de rezolvat artificii, condiţii, elemente de fineţe în ceea ce priveşte analiza matematică. au avut de calculat derivate a unei funcţii compuse cu funcţia radical, ecuaţie logaritmică, probabilităţi.  
Pentru 5 puncte, elevii aveau de rezolvat calcule multe şi grele”, adaugă Tănăsescu. 
 
 
 
 
Subiecte clasa a XI-a 
 
Anul acesta, elevii de clasa a XI-a care au susţinut astăzi simularea la Matematică au avut printre subiectele la matematică 30% grilă cu alegere multiplă. „Fiecare subiect a avut câte o ”chichiţă”. În anii trecuti, problemele erau mai uşoare. Partea de algebră a fost acceptabilă, dar ecuaţia a fost dificilă pentru a fost cu modul iar elevii se sperie de module”, susţine Tănăsescu.
 
La primul subiect, copiii au avut elemente din materia clasei a IX-a şi a X-a şi era normal să întâmpine probleme pentru că nu au avut timp să recapituleze materia. „Mi s-ar fi părut normal să aibă de calculat apelând la formule fundamentale, nu să primească atâtea calcule complicate, pentru care trebuia să ştii foarte bine multe formule de calcul şi teorii”, conclude dascălul. 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: