Paşi mici către informatizarea învăţământului. Statul a iniţiat un proiect pentru o bibliotecă digitală care va fi gata peste doi ani

Paşi mici către informatizarea învăţământului. Statul a iniţiat un proiect pentru o bibliotecă digitală care va fi gata peste doi ani

FOTO Edupedu

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARINIEC) a iniţiat o licitaţie pentru realizarea unei biblioteci virtuale educaţionale numită EduLib. Proiectul este estimat la 182,99 milioane de lei şi va fi finanţat din fonduri europene, potrivit profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Platforma digitală EduLib se va adresa în principal elevilor de gimnaziu, uşurând accesul la manuale electronice, precum şi alte resurse educaţionale online precum jocuri sau materiale auxiliare, mai arată profit.ro.
 
„Obiectivul general al proiectului PLATFORMĂ DIGITALĂ CU RESURSE EDUCAŢIONALE DESCHISE (EDULIB) (Biblioteca virtuală) este crearea unui mediu coerent integrat, administrat şi protejat, centralizat, pentru a răspunde nevoilor specifice utilizării resurselor de e-content, de interes educaţional ca resurse critice pentru procesul educaţional modern", se arată în anunţul licitaţiei. 
 
Proiectul va fi gata după 18 luni de la data semnării contractului iar ofertele vor fi deschise în a doua parte a lunii octombrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările