Ministrul Educaţiei propune ca elevii din clasele terminale din scenariul roşu să revină la cursuri în efectiv complet

Ministrul Educaţiei propune ca elevii din clasele terminale din scenariul roşu să revină la cursuri în efectiv complet

Foto Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune ca elevii din clase terminale de la şcoli aflate în scenariul roşu să revină la cursuri complet, după vacanţa de Paşte, nu doar jumătate de clasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Cîmpeanu a spus că după vacanţă, scenariile pentru întoarcerea la şcoală sunt aceleaşi: verde, galben şi roşu. Totuşi, el vine cu o propunere:

„În verde, toţii elevii cu prezenţă fizică, în galben şi roşu, învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădiniţele şi clasele terminale. Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceaşi şcoală, pe acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezenţă fizică efectiv complet, şi e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susţinut, atenţie - examenul naţional începe în luna iunie, evaluarea naţională, trebuie să vină doar jumătate”, a declarat Sorin Cîmpeanu joi seară la Digi24.

Ministrul a spus că va cere şi redeschiderea integrală cu prezenţă fizică a şcolilor speciale, începând cu 5 mai, respectiv 10 mai pentru elevii din clasele terminale.

„Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale, sunt elevi care în cea mai mare parte au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înşală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru aceşti copii înseamnă o aprofundare a riscului de eşec total în educaţie”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările