Elevii violenţi ar putea rămâne fără alocaţiile de la stat

Elevii violenţi ar putea rămâne fără alocaţiile de la stat

În ultimul an a crescut numărul actelor de violenţă între elevi, în clase

Elevii care sunt violenţi la şcoală şi îşi agresează colegii riscă să rămână fără sprijinul financiar al statului, a avertizat noul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, în cadrul unei emisiuni TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce nici camerele video de supraveghere şi nici angajarea de paznici în şcoli nu au dat rezultate în privinţa reducerii fenomenului violenţei în şcoli, noul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, se gândeşte să impună măsuri financiare, care îi vor afecta mai ales pe părinţii elevilor violenţi: tăierea ajutoarelor de la stat.

Ne gândim la pedepsele de tipul suspendării alocaţiei dacă nu reuşim să ne înţelegem nici cu copilul, nici cu părintele”, a declarat Remus Pricopie, în cadrul unei emisiuni la România TV.

Ministrul Educaţiei proaspăt numit a mai spus că vrea să discute şi cu cei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a încerca să limiteze expunerea copiilor la violenţă prin intermediul televiziunii.

”Vreau să discut cu colegii de la CNA, pentru ca standardele impuse de CNA în raport cu violenţa din mass media trebuie să fie mai ridicate”, a mai declarat Pricopie.

Peste 15.000 de cazuri de violenţă au fost înregistrate în şcolile din România în anul şcolar anterior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările