Cu declaraţii sau fără, şcolile sunt obligate să organizeze cursurile online pentru toţi elevii

Cu declaraţii sau fără, şcolile sunt obligate să organizeze cursurile online pentru toţi elevii

Şcolile trebuie să organizeze învăţământ la distanţă pentru toţi elevii

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trimis o adresă oficială către şcoli în care specifică faptul că sunt obligate să organizeze cursuri online prntru toţi elevii, chiar dacă părinţii acestora au semnat saau nu angamantele că nu-i vor înregistra pe profesori şi nici nu vor distribui întegistrări ale cursurilor la care participă.

Ştiri pe aceeaşi temă

“În contextul situaţiei epidemiologice prezente, pentru organizarea eficientă a procesului educaţional în sistem online, vă comunicăm că nedepunderea/nesemnarea declaraţiilor transmise anterior, în completarea prevederilor Metodologiei-cadru (conform OMEC nr 5545/2020), nu pot limita sau îngrădi accesul elevilor la procesul instructiv-educativ desfăşurat în mediul online sincron şi asincron”, prevede adresa ministerului, citată de Edupedu.ro.
 
Adresa este urmarea ssemnalării de către părinţi a cazurilor în care elevii nu au fost primiţi la orele online de către profesori pe motiv că părinţii nu au semnat sau depus declaraţia la şcoală.
 
Ministerul Educaţiei a trimis pe 27 octombrie şcolilor două declaraţii pe propria răspundere, pe care să le semneze părinţii, elevii şi profesorii, cinţinând angajamentul de a nu întegistra sau distribui orele online. 
 
Declaraţia pentru elevi şi părinţi se suprapune peste două articole din Legea Educaţiei şi Ordinul 5545/2020 al ministrului Educaţiei, precum şi Codul Penal.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările