Cîmpeanu: Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie. Lista cu unităţile din toată ţara şi scenariul lor de funcţionare

Cîmpeanu: Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie. Lista cu unităţile din toată ţara şi scenariul lor de funcţionare

Sorin Cîmpeanu a anunţat condiţiile în care şcolile pot trece la cursuri faţă în faţă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile şi grădiniţele pot trece la cursuri faţă în faţă prin decizie proprie, din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3 la mie în localitate, printr-o hotărâre a Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea Inspectoratului Şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3‰, prin  hotărârea Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea ISJ/ISMB", a afirmat Sorin Cîmpeanu. 
 
El a mai spus că de miercuri, Ministerul Educaţiei publica zilnic pe site rata de incidenţă pentru fiecare localitate.
 
"Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe", a transmis Cîmpeanu.
 
În Bucureşti, 63 de şcoli şi grădiniţe din 649 în total mai funcţionau online începând de luni din cauză că rata de vaccinare era mai mică de 60% (până astăzi, incidenţa în Capitală a fost de peste 3 la mie).
 
Vezi aici lista cu rata de incidenţă pe localităţi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările