Aproape jumătate din elevi spun că şcoala online este degeaba. Sondaj

Aproape jumătate din elevi spun că şcoala online este degeaba. Sondaj

Şcoala online nu satisface nevoile educaţionale ale elevilor

Aproape 50% din elevii constănţeni spun că şcoala online nu le satisface nevoile educaţionale, 6,3% declară că nu au echipamente proprii pentru cursuri, iar peste 27% consideră că profesorii nu sunt pregătiţi pentru acest tip de predare, potrivit unui sondaj iniţiat de Consiliul Elevilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

”46,9% din elevii respondenţi sunt de părere ca orele online nu le satisfac aproape deloc nevoile lor educaţionale, iar 6,3% au semnalat că nu deţin echipamente proprii necesare pentru desfăşurarea orelor online În ceea ce priveşte abilităţile digitale ale cadrelor didactice, peste un sfert din elevii constănţeni (27,9%) cred că profesorii care le predau la clasă nu sunt aproape deloc pregătiţi să transpună conţinuturile curriculare în spaţiul virtual”, potrivit unui comunicat al Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa. 
 
La chestionar au răspuns peste 800 de elevi din judeţ.
 
„Având în vedere că am făcut tranziţia către educaţia online în urmă cu aproape un an, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa lansează primul raport care radiografiază calitatea orelor virtuale. Acum, după luni de încercare de adaptare la contextul pandemic, este absolut necesar să ne întoarcem către elevi mai mult ca niciodată, să le înţelegem nevoile şi, cel mai important, să formulăm propuneri pentru ca viaţa şcolară din mediul online să fie îmbunătăţită”,  a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările