Admitere la liceu 2021. Indicaţii online pentru completarea fişelor de înscriere

Admitere la liceu 2021. Indicaţii online pentru completarea fişelor de înscriere

Admiterea la liceu see va derula în două etape

Ordinul de ministru privind organizarea şi desfăşurarea admiterii la liceu în vara anului viitor prevede locuri distincte pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale în învăţământul de masă. Ce alte prevederi mai sunt conţinute în actul normativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ordinul nr. 5457/2020 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii la liceu în anul şcolar 2021-2022 specifică faptul că instruirea părinţilor referitoare la completarea opţiunilor din fişele de înscriere la liceu va putea fi făcută atât prin telefon, cât şi prin e-mail, videoconferinţă  online sau prin alte mijloace electronice. 
 
Ca şi până acum, la repartizarea computerizată vor puteea participa elevii care au susţinut examenele de Evaluare Naţională, dar şi cei fără, dacă după cele două etape de repartizare mai rămîn locuri libere. În acest caz, elevii vor fi admişi în ordineaa descrescătoare a mediilor de absolvire obţinute în gimnaziu.
 
Ordinul mai prevede că, pentru admiterea în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021 - 2022, inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti alocă, pentru integrarea individuală a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES) proveniţi din învăţământul de masă şi din învăţământul special, locuri distincte în unităţile de învăţământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unităţi de învăţământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă, cu respectarea prevederilor legale privind constituirea formaţiunilor de elevi. Informaţiile referitoare la locurile distinct alocate vor fi cuprinse în broşura de admitere. 
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările