În ce condiţii ar putea să intre la ore profesorii care refuză vaccinarea. Anunţul ministrului Educaţiei

În ce condiţii ar putea să intre la ore profesorii care refuză vaccinarea. Anunţul ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu FOTO Inquam Photos

Profesorii care vor refuza vaccinarea înainte de începerea anului şcolar ar putea fi testaţi periodic înainte să intre la ore, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Personalul din învăţământ este vaccinat în proporţie de 60% în prezent, iar Sorin Cîmpeanu spune că procesul de vaccinare trebuie să continue pentru garantarea siguranţei sanitare în şcoli. 

„Facem cu toţii tot ce putem mai bine şi ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanţia derulării şcolii cu prezenţă fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care şcoala le-a suferit deja”, a spus ministrul educaţiei, duminică seara, la Digi24.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinaţi să nu intre la ore, ministrul a spus: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverenţă şi cu competenţă asigurată de personalul medical, pentru ca şi aceia dintre colegii noştri care nu au înţeles încă importanţa vaccinării pentru ei înşişi şi pentru întreg sistemul de educaţie să poată înţelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativităţii, dar avem aceste discuţii cu Ministerul Sănătăţii. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”.

Întrebat dacă profesorii care nu sunt vaccinaţi ar putea fi testaţi înainte de a intra la ore, ministrul a spus că este posibil. „Dacă cei care au competenţă în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă şi măsuri care privesc testarea personalului din şcoli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu nu a oferit, însă, detalii despre frecvenţa testării.. „Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educaţiei competenţe medicale. V-am spus, aceste discuţii se poartă împreună cu Ministerul Sănătăţii, care este îndreptăţit să propună astfel de măsuri. Am iniţiat aceste discuţii împreună cu Ministerul Sănătăţii, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

O serie de reguli sanitare, între care purtarea măştii, distanţarea fizică, aerisirea încăperilor, vor rămâne obligatorii în interiorul şcolilor. Nu şi despărţitoarele de plexiglas, care şi-au dovedit inutilitatea, a menţionat Sorin Cîmpeanu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările