S-a dat startul înscrierilor la grădiniţă în Bucureşti

S-a dat startul înscrierilor la grădiniţă în Bucureşti

FOTO: Adevărul

Înscrierile la grădiniţă au început ieri, în Bucureşti şi se termină pe 14 iunie 2019, potrivit calendarului de înscriere la grădiniţă anunţat de Inspectoratul Şcolar din Capitală. În ţară însă, sunt grădiniţe care au acceptat înscrierile încă din ianuarie 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actele necesare pentru înscrierea la grădiniţă 2019 sunt următoarele: cerere de înscriere la grădiniţă, pe care grădiniţele le-o pun părinţilor la dispoziţie, adeverinţe de salariaţi ale părinţilor/ale unui părinte (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal), copie certificat de naştere copil, copie buletin părinte/tutore/reprezentant legal, hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul), fişa medicală, completată potrivit reglementărilor în vigoare. 

În situaţia în care sunt mai multe cereri de înscriere decât locuri, părinţii trebuie să aducă şi acte care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale sau specifice ale celor trei unităţi de învăţământ pentru care au optat, transmit inspectorii şcolari. Concret, în situaţia în care, într-o grădiniţă, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice, conform Ministerului Educaţiei. 

Criteriile generale de departajare constau în existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi sau de un singur părinte, existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în grădiniţa respective, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului. La aceste criterii, se adaugă cele specifice, care se aplică numai după criteriile generale. Acestea sunt realizate de fiecare grădiniţă în parte. 

Grădiniţele din Capitală vor afişa listele finale cu copiii înscrişi/admişi în grădiniţă, pentru anul şcolar 2019 – 2020, după prima etapă, în data de 18 iunie 2018, la ora 15:00. Copiii respinşi în etapa I de înscrieri la grădiniţă 2019 vor putea fi înscrişi pe locurile rămase libere în etapa a II-a, conform ISMB.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: