Donaţii de 100.000 de lei pentru accesul copiilor săraci la grădiniţă

Donaţii de 100.000 de lei pentru accesul copiilor săraci la grădiniţă

FOTO Adevărul

Asociaţia OvidiuRo a strâns donaţii de peste 100.000 lei într-o lună, cu ajutorul unui lanţ de hipermarketuri, pentru programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, în cadrul căruia se facilitează accesul copiilor săraci la educaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Faptul că într-un timp relativ scurt – doar o lună de zile – oameni au răspuns în număr mare mesajului nostru despre importanţa accesului la educaţie pentru copiii săraci este încurajator. Programul Fiecare Copil în Grădiniţă abordează o problemă socială care ne priveşte pe noi toţi, întrucât copiii pe care îi ajutăm sau nu astăzi, vor deveni membri activi ai societăţii sau, dimpotrivă, asistaţii sociali de mâine. Mulţumim tuturor celor care au donat!”, a declarat Maria Gheorghiu, cofondator OvidiuRo.

„Ne bucurăm să vedem că această campanie a reuşit să strângă un număr atât de mare de susţinători pentru că ştim că sprijinul fiecăruia dintre ei este deosebit de important pentru aceşti copii. Cu fiecare leu donat acestei cauze, le oferim împreună copiilor şansa la o viaţă mai bună şi punem în acelaşi timp, prin educaţie, fundaţia sociatăţii de mâine.” a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour România.

Acţiunea face parte din campania de conştientizare cu privire la importanţa educaţiei preşcolare - Fără educaţie, visurile dispar - desfăşurată în acestă toamnă de OvidiuRo şi partenerii săi. Tot în cadrul aceleiaşi campanii, OvidiuRo a dat startul la donaţiile prin SMS: susţinătorii educaţiei pot dona 2 Euro/lună, dacă trimit GRĂDI prin sms, la 8844. Donaţia este recurentă, astfel încât fiecare dintre noi poate ajuta un copil sărac, să aibă acces la educaţie în fiecare lună.

Fiecare Copil în Grădiniţă sprijină în acest an şcolar peste 2.400 de copii din 43 de comunităţi din 11 judeţe să meargă la grădiniţă, oferind familiilor defavorizate tichete sociale în valoare de 50 de lei/lună dacă îşi aduc zilnic copiii la grădiniţă. Pe lângă mecanismul tichetelor sociale condiţionate de prezenţa riguros monitorizată, OvidiuRo asigură rechizitele necesare la grădiniţă, fructe, produse pentru igienă, vitamine, organizează ateliere de lucru pentru profesori şi programe de educaţie pentru sănătate, iar autorităţile locale partenere asigură îmbrăcămintea şi încălţămintea acordate de două ori pe an copiilor eligibili.

Conform unui raport al Băncii Mondiale, două treimi din copiii vulnerabili de 3-5 ani din România nu sunt înscrişi la grădiniţă (comparativ, 77% dintre copiii din familii cu venituri medii frecventează grădiniţa). Prin urmare, aceşti copii încep şcoala fără abilităţi de bază - de la abilităţi sociale la capacitatea de a identifica forme, culori, numere, litere - ceea ce face aproape imposibil succesul şcolar şi duce inevitabil la abandon.

Carrefour România este partener OvidiuRo din anul 2006, iar din 2010 sprijină programul Fiecare Copil în Grădiniţă, atât financiar cât şi cu donaţii în produse pentru evenimente şi Caravane Medicale. Din anul 2013, Fundaţia Carrefour s-a alăturat Investitorilor Majori în programul FCG, printr-un grant de 168.000 de euro, reînnoit în 2014.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: