Rezultate la Bac: experţi în serie

Rezultate la Bac: experţi în serie

Tinerii din clasa a XII-a au trecut cu brio de trei examene. Calificativele obţinute nu le folosesc, însă, la media de admitere. Bacalaureatul din acest an ar putea să pună în dificultate mulţi liceeni, deoarece numai probele scrise care încep la sfârșitul lunii iunie contează la media finală.

Mita pentru corijenţă l-a trimis după gratii

Mita pentru corijenţă l-a trimis după gratii

Ion Dragomir preda istoria la un liceu din Tulcea, dar va sta la închisoare 29 de zile pentru că i-a cerut Roxanei Costache, elevă în clasa a XII-a, bani şi favoruri sexuale. Profesor la Grupul Şcolar „Dimitrie Cantemir“ din Babadag, Dragomir a fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro mită.

Revoluţia unui Bac european

Revoluţia unui Bac european

Elevii brăileni arată că, pentru moment, Bacalaureatul românesc nu îi ajută să intre direct la o facultate din străinătate. Tinerii care învaţă la cele mai bune licee din Brăila vor să schimbe învăţământul românesc, astfel încât să-şi poată continua studiile fără probleme în alte ţări.

Ghidul celor mai reuşite școli de vară

Ghidul celor mai reuşite școli de vară

Liceenii şi studenţii îşi pot petrece o parte din vacanţă într-o şcoală de vară în altă ţară. Acolo învaţă, vizitează şi comunică. O săptămână de engleză la Londra, un curs de afaceri la Harvard sau teorii politice în Creta - oportunităţi ale tinerilor pe timp de vară.

Startul înscrierilor la liceu

Startul înscrierilor la liceu

Absolvenţii de gimnaziu încep să-şi completeze fişele de înscriere pentru admiterea computerizată în liceu peste două zile. Ei au timp până la 24 iunie să hotărască ce specializare şi ce liceu aleg pentru următorii patru ani.

Profesor de 12 ani predă Origami

Profesor de 12 ani predă Origami

Bogdan este elev în clasa a VI-a, iar în timpul liber ţine cursuri de arte. Băiatul studiază la Şcoala Generală nr.179 din Bucureşti şi este iniţiatorul Clubului “Palatul de hârtie”, unde învaţă alţi tineri cum să facă figurine din hârtie.

Elevi navetişti din cauza crizei

Elevi navetişti  din cauza crizei

Multe şcoli din zonele în care populaţia a scăzut drastic îşi închid porţile din această toamnă. Măsuri de criză similare se iau în toate ţările UE.Clase cu tradiţie sau recent înfiinţate vor dispărea deoarece nu mai au destui elevi. Lipsa banilor le face victime sigure.

Vacanţa mare vine cu teme mai puţine

Vacanţa mare vine cu teme mai puţine

Prichindeii din clasele primare au luat, de vineri, o pauză de trei luni, departe de cursuri şi de învăţători.Elevii vor avea suficient timp să se distreze pe perioada verii, pentru că lecturile suplimentare sunt puţine vacanţa aceasta.

Cred că de data aceasta ministrul Educaţiei, d-na prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu, are dreptate. Măsurile ferme care, altminteri s-au lăsat îndelung aşteptate şi pe care nici d-na Andronescu nu a avut îndrăzneala să le ia cu ocazia celor trei mandate fracţionate anterioare, se impun cu maximă necesitate.

acum 2 luni · comentarii (6)

Parcă mai mult decât în orice alt an, rezultatele la examenul de bacalaureat au stârnit foarte multe reacţii mai ales că iniţial părea cea mai scăzută din ultimii cinci ani (în urma contestaţiilor s-a dovedit că rata de promovabilitate se plasează în media ultimilor 5 ani, fiind de aproximativ 69%).

acum 3 luni · comentarii (1)

În urma publicării pe blogul nostru a articolului „Un director de Institut Naţional de Cercetare din România câştigă cât preşedintele SUA“ s-a pornit o întreagă avalanşă în presă (unii citând sursa, alţii plagiind), unde a fost luat la ochi salariul directorului general al INCDS „Marin Drăcea“.

acum 3 luni · comentarii (25)

Dezastrul socialismului educaţional în România este categoric. Un sistem de învăţământ centralizat -un sistem în care statul decide ce (curriculum), cu cine (mişcarea personalului didactic), când învaţă elevii (structura anului şcolar) şi, de asemenea, hotărăşte cât şi cum să învestească în educaţie - a dus să avem următoarele rezultate:

acum 3 luni · comentarii (8)

Vă rugăm să vă aşezaţi şi să puneţi cafeluţa cât mai departe de laptop. Conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat prin Ordinul nr. 337/2019 din 23 mai 2019 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 569 din 11 iulie 2019 drepturile salariale ale directorului general (DG) de la INCD ÎN SILVICULTURĂ „MARIN DRĂCEA” pentru anul 2019 totalizează 1.943.000 lei!

acum 3 luni · comentarii (2)

Evoluţiile în inteligenţă artificială, automatizare, big data sau cele mai puţin tehnologice ca trenduri de îmbătrânire a populaţiei au efecte semnificative asupra meseriilor şi activităţii umane în viitor. Roboţii nu vin şi ne iau toate joburile, dar cu siguranţă multe din joburile clasice sunt în pericol de transformări semnificative pe perioada următoarelor decade.

acum 3 luni · comentarii (4)

Am vrut să vedem situaţia globală a învăţământului liceal tehnic, din perspectiva cifrelor de promovare la Bacalaureat. Am ales trei judeţe din fruntea şi coada clasamentelor la promovarea de la Bacalaureat. Concluzia generală este că statul cheltuie bani inutil, ţinând în funcţie unităţi de învăţământ care produc doar pagubă. Rezultatele nu sunt nici pe departe pe măsura aşteptărilor.

acum 3 luni · comentarii (14)

Nu cred să existe un alt exemplu mai frapant decât acesta, de cheltuire inutilă a banilor publici. Licee tehnologice care lucrează cu rezultate zero la examenul  de bacalaureat, primesc plan de şcolarizare pentru clasa a IX-a, adică funcţionează fără niciun rost. Să nu ne amăgim. Lipsa bazei materiale de instruire practică, a maiştrilor specializaţi, nu fac posibilă asimilarea unei meserii, cu rare excepţii.

acum 3 luni · comentarii (5)

Dincolo de euforia mediilor de 10 şi a procentelor de 100% la unele licee, să ne uităm, la întâmplare, şi la rezultatele liceelor tehnologice. Încă nu avem lista liceelor tehnologice cu 0% procent de promovare, dar în mod sigur sunt şi din această categorie. Până avem lista, am luat la întâmplare câteva licee tehnologice să vedem situaţia promovării examenului de Bacalaureat.

acum 3 luni · comentarii (1)

E o uşurare că fiul meu, care a ales să-şi continue studiile într-o universitate din Europa, a ieşit din sistem. Dar o spun cu o anume tristeţe. Şcoala românească rămâne o şcoală dură, conservatoare, tradiţionalistă, blocată în statistica notelor si a clasamentelor. Matematica si româna constituie în continuare reperul pentru ce înseamnă un elev bun, silitor, destoinic.

acum 3 luni · comentarii (19)

România are în prezent trei infrastructuri majore de cercetare: ELI-NP (Laserul de la Măgurele), DANUBIUS-RI (un viitor hub pentru studiul sistemului Dunăre-Deltă-Mare) şi ALFRED (visul unui viitor Reactor Nuclear la Mioveni), Ministerul Cercetării alocând pentru acestea sume importante de bani; cel puţin 300 milioane lei, din care peste 2/3 sunt, sau au fost deja direcţionate spre primul obiectiv.

acum 3 luni · comentarii (7)

Că învăţământul nostru e prost ştim de vreo câteva decenii. Că nimeni nu se atinge de o curriculă şcolară învechită în ciuda atâtor avertismente vedem, simţim şi protestăm degeaba tot de vreo câteva decenii. Dar că se mai inventează în fiecare an alte şi alte strategii de tortură psihică la adresa copiilor şi părinţilor este peste puterile de înţelegere şi suportare ale unui om normal.

acum 3 luni · comentarii (2)

După un an de activităţi desfăşurate în cadrul proiectului Şcoli Curate – pentru unităţi de învăţământ bine guvernate, transparente şi finanţate corespunzător, Societatea Academică din România lansează un raport privind starea învăţământului în baza a sute de solicitări de informaţii publice, respectiv zeci de statistici şi aspecte observate în comunităţile locale vizate.

acum 4 luni · comentarii (4)

Am arătat în articolul anterior rata eşecului în sistemul gimnazial de învăţământ de la noi: 48% dintre elevi nu ştiu cele patru operaţii aritmetice şi formule simple de arii şi volume. Să vedem şi rata de succes în învăţământul nostru. Definesc ca fiind „succes” dacă un elev ia medii peste 7. În acest caz, se poate presupune că şi-a însuşit minimul de cunoştinţe necesare inserţiei socio-profesionale, că n-a venit la şcoală degeaba.

acum 4 luni · comentarii (0)

Formula încetăţenita, „analfabeţi funcţional”, se adevereşte şi la matematică. Rezultatele, cel puţin la examenul de matematică, sunt dezastruoase. Doar 91.606 dintre absolvenţii clasei a VIII-a ştiu cele patru operaţii aritmetice şi formule simple de arii şi volume. Ceilalţi nu ştiu nici aceste lucruri elementare. De ce plătim profesori şi resurse materiale în învăţământul gimnazial? Să generăm „analfabeţi funcţional”?

acum 4 luni · comentarii (25)
Postari Recente