Zara îi va taxa pe clienţii care returnează produsele comandate online. Care este motivul

0
Publicat:

Gigantul de modă Zara a început să taxeze cumpărătorii pentru returnarea achizițiilor realizate online, deși returnările efectuate în magazinele fizice vor rămâne gratuite, transmite Reuters.

Un magazin cu etaj și vitrine mari pe care scrie Zara
Zara a început să taxeze cumpărătorii pentru returnarea achizițiilor realizate online

Clienții trebuie să plătească acum 1,95 euro (2,13 dolari) dacă doresc să returneze piese de acasă, costul fiind dedus din rambursare, a explicat Zara pe site-ul său oficial.

Cu toate acestea, articolele cumpărate online pot fi în continuare returnate gratuit la magazinele fizice, precizează reprezentanţii companiei.

Oamenii făceau comenzi online doar pentru a încerca hainele acasă

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 a declanșat o explozie în ceea ce priveşte cumpărăturile online, clienții s-au obișnuit să cumpere articole pentru a le încerca acasă, deoarece returnările erau adesea gratuite, ceea ce a crescut costurile pentru comercianți.

Inditex grupul care deține Zara, va introduce taxe de returnare în Spania şi pentru celelalte mărci ale sale, cum ar fi Massimo Dutti și Pull&Bear.

La începutul anului trecut, Zara a introdus taxe pentru unele retururi online în Marea Britanie și alte piețe principale, în urma unor măsuri similare din partea companiilor rivale, precum Uniqlo sau Next.

Grupul Inditex, care deţine Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, a fost puternic lovit de pandemie, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea companiilor din industria vestimentară.

După eliminarea restricțiilor legate de pandemie, grupul a fost din nou afectat, fiind nevoit să închidă sute de magazine din Rusia, în semn de dezaprobare față de invazia Ucrainei.

Zara a închis încă de la începutul lunii martie a anului trecut toate cele 502 magazine de îmbrăcăminte din Rusia, a anunţat Inditex, proprietarul mărcii.

Inditex a închis temporar toate magazinele celor opt mărci ale sale: Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Uterqüe.

Inditex a anunţat pentru BBC că elaborează un plan pentru a-şi sprijini cei 9.000 de angajaţi din Rusia, în timp ce serviciile sunt suspendate "temporar".

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite