Vosganian: Industria farmaceutică este una din şansele României de a recupera decalajele privind investiţiile străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria farmaceutică reprezintă una dintre şansele pe care România le are în recuperarea decalajelor privind investiţiile străine directe, aceasta având un înalt nivel de calificare, iar România este competitivă în acest sector, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei, la un forum de profil.

El a mai afirmat că industria farma nu are probleme cu resursa, aşa cum au industriile oţelului, aluminiului sau industriei chimice, unde costurile cu electricitatea şi gazele naturale au crescut puternic în ultimii ani.

"Pe noi ne interesează această industrie pentru că are un înalt grad de calificare, iar România este competitivă. Industria farmaceutică e una din şansele României de a recupera investiţiile străine. De la 9 miliarde de euro în 2008, acum sunt la doar un miliard de euro", a declarat ministrul.

Industria farma contribuie cu 1,5% la produsul intern brut al României, având 8.000 de angajaţi direcţi şi alţi 15.000 în industriile conexe, potrivit lui Dragoş Damian, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR). Companiile din domeniu au realizat investiţii în valoare de 1,5 miliarde de euro în perioada 2006-2011 în România, iar vânzările de generice sunt estimate la 650 de milioane de euro anual, din care valoarea exporturilor depăşeşte 200 de milioane de euro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite