Verdictul împotriva Johnson & Johnson a fost anulat. Una dintre mărturiile experților nu este autorizată

0
Publicat:

O curte de apel din New Jersey a respins marți un verdict de 223,8 milioane de dolari împotriva Johnson&Johnson pe care un juriu l-a acordat celor patru reclamanți care au susținut că au dezvoltat cancer în urma expunerii la azbest din produsele de pudră de talc ale companiei.

pudra de talc Johnson&Johnson
Curtea de Apel a respins daunele de 223,8 milioane de dolari împotriva Johnson & Johnson

Curtea Superioară din New Jersey, Divizia de Apel, a constatat că un judecător de la o instanță inferioară nu ar fi trebuit să autorizeze unele dintre mărturiile experților științifici pe care reclamanții le-au prezentat juraților la proces.

Consilierul general al Johnson&Johnson, Erik Haas, a declarat într-o conferință de presă că decizia „respinge în mod răsunător ... „știința de doi bani” avansată de presupuși „experți” plătiți de baroul de daune în masă pentru azbest”. Compania a declarat din nou că produsele sale din talc sunt sigure și nu conțin azbest.

Un avocat al reclamanților nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Juriul în acest caz a ordonat Johnson&Johnson să plătească 37,2 milioane de dolari în daune compensatorii și 750 de milioane de dolari în daune punitive, deși această sumă a fost redusă automat la 186,5 milioane de dolari în conformitate cu legislația statului.

Anulând verdictul și ordonând un nou proces, un grup de trei judecători ai curții de apel a constatat că instanța de judecată nu și-a îndeplinit „rolul de gardian” de a evalua dacă experții reclamanților își bazau mărturia pe date științifice solide.

În avizul lor, judecătorii au constatat că trei experți nu au explicat faptele sau metodele pe care le-au folosit pentru a-și susține opiniile conform cărora reclamanții au făcut cancer în urma expunerii la azbestul din produsele din talc.

Johnson&Johnson o dă în judecată separat pe una dintre aceste experte, Jacqueline Moline, pentru un studiu la care a fost coautor în 2019. Acel studiu nu a fost în discuție în decizia de marți.

Moline, care a depus mărturie pentru reclamanți în peste 200 de cazuri de cancer cu talc, a susținut că procesul este un efort de a „intimida” experții științifici și de a-i împiedica să depună mărturie împotriva companiei.

Decizia de marți vine după ce, în iulie, compania a eșuat pentru a doua oară să mute zeci de mii de reclamații privind talcul în instanța de faliment, unde spera să le rezolve printr-o propunere de acord de 8,9 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite