Topul destinaţiilor de Sfânta Maria: Unde au ales românii să-şi petreacă minivacanța

0
Publicat:

Românii au ales să-şi petreacă minivacanța de Sf. Maria pe litoralul românesc, urmat de cel bulgăresc şi apoi Grecia, susţine consultantul în turism, Traian Bădulescu.

Românii se vor bucură de o nouă minivacanță în luna august, Foto: Inquam Photos George Călin
Românii se vor bucură de o nouă minivacanță în luna august, Foto: Inquam Photos George Călin

,,Avem un grad de ocupare foarte mare pe litoral, dar şi în staţiuni montane precum Poiana Braşov, Predeal, Sinaia dar şi altele, precum Vatra Dornei, Păltiniş sau Borşa. De asemenea, este înregistrat un grad mare de ocupare în staţiunile balneare precum Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Borsec etc. şi în zonele de turism rural precum Bran - Moieciu - Fundata, Mărginimea Sibiului, Neamţ, Oltenia de sub Munte, Maramureş, Bucovina.

Ca un top al destinaţiilor de Sfânta Maria, pe primul loc se află destinaţiile de litoral - litoralul românesc, urmat de cel bulgăresc şi apoi de Grecia, în special Grecia de nord, continentală. Apoi, turiştii aleg staţiuni montane, balneare şi zone de turism rural din România. În general, pentru această minivacanţă sunt căutate destinaţiile apropiate, aflate la maximum 1.000 de kilometri distanţă", a declarat Traian Bădulescu, informează Agerpres.

Acesta a precizat că sunt turişti, în special cei din vestul ţării, care aleg şi Croaţia, Muntenegru sau Ungaria pentru staţiunile balneare şi de spa. De asemenea, Albania este o destinaţie din ce în ce mai căutată de către români în ultimii ani.

,,Există şi categoria amatorilor de călătorii, care aleg circuite în ţări europene dar şi de pe alte continente. De asemenea, sunt turişti care aleg city break-uri în marile oraşe europene precum Praga, Roma, Istanbul, Viena, Paris, Londra, Barcelona, Berlin, Milano şi altele.

Vara este o perioadă recomandată pentru city break-uri, raportat la costuri, deoarece cele mai ridicate tarife de cazare sunt, în marile oraşe, primăvara şi toamna, când este ,,sezonul" marilor metropole, datorită evenimentelor, congreselor, târgurilor etc. În concluzie, românii aleg pentru această perioadă litoralul, urmat de turismul montan, balnear şi rural, respectiv de circuite şi city break-uri", a transmis consultantul în turism.

La rândul său, Lucian Bădîrcea, directorul general al IRI Travel, susţine că litoralul Mării Negre rămâne preferinţa clară a turiştilor români în această perioadă. Atât plajele româneşti cât şi cele bulgăreşti atrag atenţia turiştilor în căutarea relaxării, distracţiei şi momentelor de neuitat.

În plus faţă de sejururile tradiţionale, tot mai mulţi români au optat pentru minivacanţe de 3-4 nopţi în această perioadă specială, dorind să profite din plin de atmosfera estivală şi de ofertele variate ale destinaţiilor de pe litoralul Mării Negre.

,,Pe litoralul românesc, staţiunile de la Năvodari - Mamaia până la Eforie Sud, care au beneficiat deja de modernizări şi lărgiri ale plajelor, reprezintă o atracţie pentru toate vârstele, oferind relaxare, distracţie şi o varietate de activităţi. Un aspect esenţial în alegerea unei destinaţii de vacanţă este accesibilitatea, iar litoralurile românesc şi bulgăresc se evidenţiază prin infrastructura rutieră modernizată şi serviciile de transport în continuă dezvoltare. Principalele staţiuni solicitate de turiştii noştri includ Mamaia, Mamaia Nord, Eforie Nord şi Neptun-Olimp pe litoralul românesc, precum şi Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena şi Obzor pe litoralul bulgăresc. Înregistrăm o creştere semnificativă a cererii, cu aproximativ 20% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, pentru ambele litoraluri", a declarat Lucian Bădîrcea, directorul general - IRI Travel.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite