Suprataxă de 3% din cifra de afaceri a companiilor din comunicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
releu telefonie

Proiectul de ordonanţă prezentat marţi seară de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, propune suprataxarea companilor din telefonie, transmisiune prin cablu şi a oricărui alteia din domeniul comunicaţiilor cu 3 procente din cifra de afaceri.

Proiectul prevede majorarea de la 0,4% la 3% a tarifului de monitorizare pe care furnizorii de comunicaţii electronice şi servicii poştale sunt obligaţi să-l plătească anual către Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM).

Potrivit legii de înfiinţare a ANCOM, acest tarif de monitorizare se calculează ca un procent din cifra de afaceri realizată în anul anterior celui pentru care se datorează. 

Cum anul trecut cifra de afaceri a pieţei de comunicaţii electronice şi servicii poştale a fost de aproximativ 3,4 miliarde de euro, o taxă de 3% ar însemna peste 100 milioane de euro, bani pe care firmele de telefonie, internet, TV şi servicii poştale ar trebui să-i plătească anual autorităţii.

Rămâne de urmărit dacă această taxă majorată la 3% va fi aplicată firmelor sau nu şi în ce măsura va afecta preţurile serviciilor de telefonie, internet şi TV, arată Hotnews.

Proiectul de OUG mai prevede şi majorarea amenzilor pe care le pot primi operatorii telecom. Astfel furnizorii cu "o cifra de afaceri de peste 3.000.000 lei, pot fi sancţionaţi cu amendă în cuantum de până la 5% din cifra de afaceri (faţă de 2% în prezent), iar, în cazul unor încălcări repetate, cu amendă în cuantum de până la 10% din cifra de afaceri (faţă de 5% în prezent)."

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite