Wall Street a înregistrat cea mai mare scădere săptămânală de după criza din 2008

Wall Street a înregistrat cea mai mare scădere săptămânală de după criza din 2008

Criza economica

Indicii bursieri de pe Wall Street au continuat să scadă vineri, iar pe ansamblul acestei săptămâni au înregistrat cea mai mare scădere de după criza financiară globală din 2008, din cauza îngrijorărilor investitorilor legate de impactul epidemiei provocate de coronavirus asupra economiei, transmite CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicele Dow Jones a scăzut vineri cu 350 de puncte, respectiv cu peste 1%, dar pe parcursul şedinţei declinul a fost de peste 1.000 de puncte. Indicele S&P 500 a coborât cu 0,8%, în timp ce Nasdaq composite a închis în stagnare. Cei trei indici şi-au redus scăderea în ultimele minute ale şedinţei de tranzacţionare.

Pe ansamblul săptămânii, indicele Dow a coborât cu peste 12%, cel mai mare declin săptămânal consemnat după 2008. Calculată în puncte, scăderea indicelui Dow Jones a fost de peste 3.500 de puncte. De asemenea, indicele a încheiat săptămâna în corecţie, în scădere cu 14,1% de la un nivel record atins pe 12 februarie.

Indicele S&P 500 a pierdut 11,5% în această săptămână, înregistrând cea mai slabă performanţă de după criza financiară globală.

Declinul indicilor a fost atenuat spre sfârşitul tranzacţiilor de angajamentul făcut de preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, potrivit căruia banca centrală va ”lua măsurile corespunzătoare” pentru a susţine economia pe fondul epidemiei de coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: