Orban: „Of, Belina!“ Insula „lui Dragnea“ şi braţul Pavel vor reveni la stat fără contractele Tel Drum VIDEO

Orban: „Of, Belina!“ Insula „lui Dragnea“ şi braţul Pavel vor reveni la stat fără contractele Tel Drum VIDEO

Premierul Ludovic Orban a anunţat înaintea începerii şedinţei de Guvern că Executivul va aproba preluarea insulei Belina de către stat, „fără contractele lui Dragnea, făcute prin Tel Drum.

„Of, Belina! După ce a rătăcit prin buzunarele lui Dragnea, azi va reveni la stat. Preluarea se va face azi, fără contractele pe care le încheiase Tel Drum. Preluarea va fi curată. Se va vedea ce s-a construit ilegal în insula Belina. Ministerul Mediului va veni cu o HG şi pentru braţul Pavel. Aşteptăm HG cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist în care baronii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român”, a spus Orban în şedinţa de Guvern.
 
 
La sfârşitul anului 2018, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Teleorman, Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut din administrarea CJ Teleorman în cea a statului, prin Apele Române.
 
Insula Belina şi Braţul Pavel au fost administrate timp de cinci ani de către Consiliul Judeţean Teleorman, care îşi asumase că va construi acolo o zonă de agrement pentru populaţie. Însă după apariţia dosarului penal, instrumentat de DNA, CJ Teleorman a decis că nu mai are niciun motiv să păstreze rolul de administrator, cedând insula în data de 26 noiembrie 2018 Apelor Române, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean Teleorman, motivată de faptul că au trecut cinci ani de la preluarea în administrare a insulei şi nu s-a reuşit acolo construirea niciunui obiectiv de interes public.
 
Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
 
DNA preciza că dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: