Noile reguli pentru recuperarea ratelor restante către bănci au fost aprobate de Comisii. Ce sume pot pretinde recuperatorii de creanţe

Noile reguli pentru recuperarea ratelor restante către bănci au fost aprobate de Comisii. Ce sume pot pretinde recuperatorii de creanţe

Comisiile reunite de economie, buget şi juridică ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, marţi, un raport favorabil pentru un proiect de lege care modifică Legea privind contractele de credit pentru consumatori în ceea ce priveşte recuperarea bunurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cesionarul nu va putea pretinde de la debitorul care are calitatea de consumator mai mult decât dublul sumei plătite de acesta pentru a plăti creanţa de la cedent. Dispoziţiile se aplică indiferent de instrumentul juridic utilizat pentru transferul creanţei, inclusiv în cazurile cesiunii de contract, al cesiunii de portofoliu de creanţă şi al subrogaţiei”, prevede proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.
 
Pentru acest proiect 20 de deputaţii au votat pentru şi 13 împotrivă. Proiectul a trecut de Senat, fiind adoptat la 26 februarie 2018, precizează Mediafax.
 
Pentru adoptarea acestui proiect de către Parlament, mai este nevoie de votul Camerei Deputaţilor, care este programat mâine în plen, potrivit senatorului Daniel Zamfir, unul dintre iniţiatorii modificării acestui act normativ.
 
Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, precum şi Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi s-au reunit marţi pentru a discuta proiectele a trei legi.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: