Năsui: Desfiinţăm prin OUG sinecurile administratorilor speciali, o găselniţă a Guvernului Năstase pentru activul de partid, plăţiţi cu 19.000 lei/lună

Năsui: Desfiinţăm prin OUG sinecurile administratorilor speciali, o găselniţă a Guvernului Năstase pentru activul de partid, plăţiţi cu 19.000 lei/lună

Ministerul Economiei intenţionează să desfiinţeze, prin Ordonanţă de Urgenţă, administratorii speciali care ar trebui să pregătească pentru privatizare companiilor de stat, a anunţat marţi ministrul de resort, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

“La Ministerul Economiei reforma companiilor de stat continuă. Astăzi punem pe circuitul de avizare o Ordonanţă de Urgenţă prin care desfiinţăm sinecurile administratorilor “speciali” pentru privatizare din companiile de stat. Ce sunt administratorii “speciali”? O găselniţă a guvernului Năstase prin care a creat sinecuri bine plătite pentru activul de partid.
 
Pe hârtie, administratorii speciali pregăteau companiile de stat pentru privatizare. În realitate, de ani de zile România n-a mai privatizat nimic. Din 2002 aceşti aşa-zis administratori tot pregătesc privatizări şi se vede cât de bine au făcut-o după halul în care au ajuns cele mai multe companii de stat”, a scris Năsui.
 
Administratorii speciali au fost creaţi prin Legea nr. 137 din martie 2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării.
 
În context, Claudiu Năsui atrage atenţia că, după 20 de ani, aceste companii nu sunt privatizate şi nici privatizabile. Mai mult, potrivit ministrului Economiei, atât timp cât compania nu este privatizată administratorul special poate câştiga un salariu de până la 19.000 lei pe lună.
 
“Din companiile “noastre” au făcut companiile “lor” şi le-au transformat în găuri negre prin care au sifonat bani două decenii întregi. Cum fac asta? Păi atâta timp cât compania nu este privatizată, administratorul special ia un salariu frumos, în unele cazuri de până la 19.000 lei pe lună.
 
An de an, guvernare de guvernare. Şi dacă vă întrebaţi de unde au bani aceste găuri negre care sunt în pragul falimentului, răspunsul e simplu: de la buget, adică de la contribuabili. Companiile s-au îndatorat în neştire sub administrarea “specială”, apoi datoriile au fost şterse periodic. Regimul administrării “speciale” prevede chiar şi suspendarea executărilor silite ale ANAF. Un privilegiu la care orice antreprenor normal, poprit de fisc până şi pentru câţiva lei, nu poate nici să viseze”, a subliniat sursa citată.
 
Ministrul Economiei a avertizat, totodată, că România riscă infringement dacă nu abrogă regimul administratorilor speciali.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările