Ministrul Transporturilor, despre Răzvan Cuc: Ştia că metroul din Dr. Taberei nu poate fi dat în folosinţă în 2019. A dezinformat intenţionat opinia publică

Ministrul Transporturilor, despre Răzvan Cuc: Ştia că metroul din Dr. Taberei nu poate fi dat în folosinţă în 2019. A dezinformat intenţionat opinia publică

FOTO gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, susţine că predecesorul său Răzvan Cuc, care anunţase ca termen de finalizare pentru magistrala 5 de metrou sfârşitul acestui an, "a dezinformat opinia publică" în mod deliberat, Bode susţinând că lui Cuc i s-a comunicat că magistrala de metrou nu poate fi finalizată până la finele lui 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am trecut în altă etapă de a face politică în România. Este inadmisibil să repeţi obsesiv că acest obiectiv va fi dat în folosinţă la sfârşitul anului 2019 când tu ştiai foarte bine că acest lucru nu se poate întâmpla. L-am întrebat pe fostul director, Aldea, de ce a dezinformat ministrul opinia publică şi mi-a spus că dânsul i-a comunicat domnului ministru că nu se poate finaliza acest obiectiv, însă dânsul a ţinut morţiş să spună 2019", a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vineri, în urma unei vizite pe magistrala 5 de metrou.
 
Lucian Bode a spus că are "un document asumat sub semnătura conducerii Metrorex”, conform căruia termenele de finalizare a magistralei 5 de metrou trebuie respectate, termenul la care metroul Drumul Taberei ar urma să fie date în folosinţă fiind luna iunie a anului viitor.
 
Potrivit lui Bode, contractul pe structură, început în 2011, trebuia finalizat în anul 2014 iar în prezent este finalizat în proporţie de 95%, contractul pe finisaje început în anul 2015 şi care trebuia terminat în doi ani este gata în proporţie de 73%, iar cel pe automatizări are proiectul tehnic depus şi are termen de şase săptămâni. 
 
Ministrul Transporturilor a mai spus că "relaţia dintre stadiul fizic şi cel financiar este impecabilă”, iar în aceste condiţii nu ar exista niciun motiv pentru ca termenele să nu fie respectate.
 
La rândul său, premierul Ludovic Orban a afirmat că, dacă nici acest termen de finalizare nu va fi respectat, vina nu va aparţine instituţiilor statului.
 
"Nu vreau să cred că e posibil, dar dacă cumva nu se realizează la termen nu va fi în niciun caz răspunderea actorilor instituţionali, a beneficiarului, ci pur şi simplu o proastă organizare”, a spus Orban.
 
Acesta a precizat că autorităţile vor urmări "îndeaproape" stadiul şi modul în care se desfăşoară lucrările.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările