Ministrul Lucrărilor Publice: Voi merge neanunţat în judeţe să verific stadiul lucrărilor

Ministrul Lucrărilor Publice: Voi merge neanunţat în judeţe să verific stadiul lucrărilor

Noul ministru al Lucrărilor Publice şi dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat joi la preluarea oficială a mandatului că va merge „neanunţat” în judeţe pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În aceste prime două zile, am abordat frontal problemele cu care se confruntă ministerul. Am efectuat plăţile către UAT-uri, în vederea achitării facturilor emise de constructori. Întrucât ţinem la transparenţă, vor fi publicate zilnic, pe site, toate plăţile efectuate de minister pentru a se evita telefoanele date de beneficiarii contractelor pentru a afla stadiul plăţilor.
 
De asemenea, chiar azi, voi cere modificarea planului de audit în vederea realizării unui control riguros al implementării programelor; voi publica, în acest sens, şi raportul Curţii de Conturi a României, finalizat la minister în luna octombrie.
 
În cel mai scurt timp voi lua măsuri pentru evitarea dezangajării fondurilor europene, în valoare de 306 milioane de euro - acesta este un obiectiv major al meu, ca ministru; totodată, vom lua măsuri pentru soluţionarea situaţiilor care fac obiectul procedurilor de punere în întârziere sau de infringement. Voi face un plan de lucru cu directorii Autorităţilor de Management şi cu cei ai Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR), prin care să urgentăm şi să fluidizăm depunerea cererilor de rambursare şi de plată; ieri, de exemplu, i-am sunat pe toţi cei opt directori ai ADR-urilor şi le-am transmis solicitarea mea fermă de a le comunica beneficiarilor Programului Operaţional Regional (POR) prevederile Ordinului nr. 3077 din 4.11.2019 pentru aprobarea instrucţiunii privind plata echipamentelor şi/sau a materialelor livrate şi recepţionate de către beneficiar pe şantier, în cadrul contractelor de lucrări finanţate prin POR.
 
Nu vă ascund faptul că nu mă feresc să vin neanunţat în judeţe, pentru a verifica la faţa locului stadiul lucrărilor.
 
Potrivit Programului de guvernare, urmărim creşterea calităţii vieţii, stimularea cooperării între autorităţile publice, precum şi între acestea şi reprezentanţii mediului privat şi cel academic; şi nu în ultimul rând – asigurarea oportunităţilor economice pentru cetăţeni.”
 
La rândul său, viceprim-ministrul Raluca Turcan a afirmat: „Acest minister este unul dintre cele mai importante şi, pentru o bună funcţionare, trebuie implementate măsuri concrete şi eficiente. Pentru că dezvoltarea înseamnă proiecte integrate, proiecte care, odată începute, trebuie şi terminate. Ne preocupă, de asemenea, atragerea fondurilor europene, reducerea birocraţiei şi transparenta. Vreau ca domnul ministru să continue şi un proiect care se regăseşte astăzi şi la Parlament şi care urmăreşte extinderea reţelei de gaze naturale pentru populaţia din mediul rural.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările