Ministerul Muncii: Peste 600.000 de contracte de muncă suspendate sau încetate

Ministerul Muncii: Peste 600.000 de contracte de muncă suspendate sau încetate

Peste 600.000 de oameni în şomaj

Ministerul Muncii anunţă că numărul contractelor de muncă suspendate şi încetate se ridică la peste 600.000, majoritatea fiind în industria prelucrătoare, hoteluri şi restaurante sau comerţ cu ridicata.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) anunţă că va transmite, zilnic, datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic), înregistrate la Inspecţia Muncii, cu precizarea principalelor domenii de activitate în care se evidenţiază modificări importante privind numărul de contracte individuale de muncă suspendate/încetate.

Data

30.03.2020

Contracte individuale de muncă suspendate

498.778 din care:

· 130.442 – industria prelucătoare

· 90.356 –  hoteluri şi restaurante

· 81.695 – comerţ cu ridicata şi cu amănuntul

Contracte individuale de muncă încetate

111.340 din care:

· 22.121 - Comerţ cu ridicata şi amănutul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor

· 19.612 - Industria prelucrătoare

· 14.072 - Construcţii

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: