Investiţiile în economie au revenit pe plus în primul semestru. Construcţiile, domeniul preferat al investitorilor

Investiţiile în economie au revenit pe plus în primul semestru. Construcţiile, domeniul preferat al investitorilor

Constructorii au fost cei mai harnici

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut în primul semestru cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 26,87 miliarde de lei, a anunţat, joi, Institutul Naţional de Statistică (INS). Anul trecut, statisticile oficiale arătau o scădere de aproape 10% a investiţiilor faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au crescut cu 9,3%, utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7%, în timp ce alte cheltuieli au scăzut cu 0,1%.

Comparativ cu primul semestru din 2014, în primul semestru din 2015 se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi cu 0,3 puncte procentuale.

Ponderea investiţiilor nete în alte cheltuieli şi utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,1 puncte procentuale, potrivit INS.

În trimestrul al doilea, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 6,7% faţă de acelaşi interval de anul trecut, la 15,01 miliarde de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: