Grecia a încălcat un acord cu UE şi FMI prin angajarea unor funcţionari în 2010-2011

Grecia a încălcat un acord cu UE şi FMI angajând circa 70.000 de funcţionari în 2010-2011, potrivit unor informaţii publicate de revista To Vima, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest săptămânal de centru-stânga citează un prim raport intern în acest sens al misiunii permanente a UE, BCE şi FMI, precum şi un altul realizat de ministrul de Finanţe interimar George Zannias, potrivit Mediafax.

"În timp ce Guvernul (condus de socialiştii din Pasok, n.red.) trecea legi privind reducerea numărul funcţionarilor, acesta îi aducea înapoi pe fereastră", potrivit unui membru anonim al Troicii, citat de To Vima.

El a adăugat că alte 12.000 de persoane au fost angajate în colectivităţile locale în timp ce măsurile de economisire prin fuzionarea municipalităţilor erau oficial în curs.

Raportul pe care Zannias urma să îl transmită succesorului său desemnat după alegerile din 17 iunie, Vassilis Rapanos, arată că există în continuare oficial 692.000 de funcţionari, fără schimbare, în timp ce 53.000 au ieşit la pensie în 2010. Spitalizat de urgenţă vineri, Rapanos nu a putut depune jurământul.

În timp ce 40.000 de disponibilizări au avut loc în 2011, reducerea netă nu a fost decât cu 24.000, arată To Vima.

Grecia a promis să înlocuiască în această perioadă doar un funcţionar din cinci în cadrul unui prim memorandum negociat în schimbul unui ajutor financiar masiv.

Acest raport intervine în timp ce o misiune a Troicii este aşteptată la Atena pentru a evalua situaţia ţării, în timp ce Grecia cere renegocierea memorandumului semnat în februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările