Cum ar putea ajunge un client al Aviva să cumpere compania datorită unui „contract magic“

Cum ar putea ajunge un client al Aviva să cumpere compania datorită unui „contract magic“

Max-Herve George este un client al Aviva Franţa care, într-un viitor apropiat, ar putea ajunge să deţină compania datorită unui „contract magic“ de asigurări de viaţă primit de la tatăl său când avea 7 ani. Nu există însă nicio magie în spatele contractului, ci mai degrabă „povestea greşelii imense a unei companii de asigurări din Franţa care a încheiet cel mai prost contract din istorie“, scrie 1asig.ro.

Acum, în vârstp de 25 de ani, Max-Herve George luptă în tribunale pentru a-şi putea păstra drepturile prevăzute în contract şi are posibilitatea de a ajunge miliardar până ls sfârşitul acestei decade. De altfel, până în 2030, contractul ar putea valora chiar mai mult decât compania care se află în spatele acestei poliţe, Aviva Franţa, arată inancial Times. 

Iniţial, compania care a emis poliţa era L'Abeille Vie. Aceasta, în 1987, a început să ofere clienţilor săi cu venituri mari contracte speciale denumite asigurări de viaţă cu preţ fix şi arbitraj. Arbitrajul însemna în realitate posibilitatea de a te întoarce cu câteva zile în timp pentru a schimba unităţile de fond deţinute cu altele, la alegere. Acest lucru era posibil deoarece, în acea perioadă, preţurile unităţilor de fond nu erau accesibile în timp real. Ele erau publicate în ziarele de vineri, iar asigurătorul permitea schimbarea unităţilor cu altele, de regulă cele cu cea mai mare creştere, la preţul din vinerea anterioară, în orice moment până la publicarea noilor valori, chiar dacă preţurile se modificau între timp.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările