Start în programul „Litoralul pentru toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile oferite acum pentru şase zile sunt comparabile cu cele pentru un weekend în sezon
Preţurile oferite acum pentru şase zile sunt comparabile cu cele pentru un weekend în sezon

Până în 15 iunie, puteţi petrece un sejur de la 160 de lei în hoteluri de o stea, fără mic dejun, la 985 de lei pentru all-inclusive în resorturi de cinci stele. Autorităţile oferă şi vouchere pentru excursii locale.

Minivacanţa de 1 Mai s-a încheiat cu un bilanţ relativ bun pentru litoral: 40.000 de turişti, după estimările autorităţilor locale. Litoralul începe acum ofensiva pentru perioada 6 mai – 15 iunie, după care, ca în fiecare an, se va intra într-o nouă etapă de creştere a tarifelor. Oricine îşi cumpără un bilet prin programul „Litoralul pentru toţi“ câştigă lozul vacanţei: o săptămână la mare cu preţuri modice, cam cât ar costa un weekend în condiţii normale de sezon.

Noutăţi şi facilităţi

„Litoralul pentru toţi“ se află la a 12-a ediţie, iar noutatea ediţiei de primăvară 2013 o constituie tarifele diferenţiate pentru zona de nord (Constanţa, Mamaia, Eforie), faţă de sudul litoralului (Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia).

Cel mai mic tarif stabilit pentru 6 nopţi de cazare, fără mic dejun, este de 159 de lei/persoană la hotel de o stea din sudul litoralului. Tot pentru 6 nopţi de cazare, fără mic dejun, tariful este de 179 de lei la hotel de două stele şi de 199 de lei la hotel de trei stele. Micul dejun inclus saltă tariful pentru pachetul de şase nopţi de cazare pentru o persoană: 269 de lei - hotel de două stele,  329 de lei - hotel de trei stele, 379 lei - hotel de patru stele, respectiv 469 de lei – hotel de cinci stele.

În nord, mai scump decât în sud

Pentru arealul Constanţa-Mamaia-Eforie, tarifele pentru un sejur de şase nopţi/persoană vor fi între 205 şi 605 lei. Pentru cei care vor tot confortul există şi varianta „All Inclusive“, în care turiştii au asigurate, pentru un sejur de cinci nopţi, toate cele 3 mese servite în regim bufet, băuturi, locuri de joacă pentru copii, piscine, şezlonguri şi umbrele pe plajă.

Turiştii care cumpără bilete prin „Litoralul pentru toţi“ beneficiază de un voucher de atracţii oferit cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta asigură intrare gratuită la mai multe obiective turistice din judeţul Constanţa: Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul de Artă Topalu, Cetatea Adamclisi, Cetatea Histria.

6.000 de locuri în 29 de hoteluri

Deocamdată, în programul „Litoralul pentru toţi“ s-au înscris 29 de hoteluri: şapte unităţi din Mamaia, trei din Eforie Nord, patru din Eforie Sud, trei din Neptun, două din Olimp, trei din Jupiter, unul din Cap Aurora, unul din Venus, patru din Saturn şi unul din Mangalia. „Înscrierile sunt în plină desfăşurare şi estimăm că vom avea 6.000 de locuri disponibile prin această ofertă, pentru fiecare serie“, a precizat Denisa Răucescu, consilier la Asociaţia Litoral-Delta Dunării.

Programul este lansat de Asociaţia Litoral - Delta Dunării, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi patronatele de pe litoral. Biletul de vacanţă poate fi cumpărat numai cu plata integrală, prin intermediul agenţiilor de turism membre în Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).
 


Vreme bună în toată perioada

Prognoza meteo este optimistă: în Dobrogea vor fi permanent peste 20 de grade Celsius. Vremea este excelentă pentru plajă, doar că apa mării are încă temperaturi sub 20 de grade Celsius. Serile vor fi mai calde decât este normal în această perioadă a anului. Este posibil să plouă slab în unele zile de la mijlocul lunii mai, dar vremea va fi în general frumoasă pe litoral – spun meteorologii.


Luptă inegală cu litoralul bulgăresc

Creşterea numărului de turişti autohtoni pe litoralul românesc la un total de 40.000 faţă de cei 30.000 de turişti din 2012 reprezintă „un rezultat slab“ faţă de cei peste 100.000 de turişti bulgari care îşi petrec această perioadă pe litoralul bulgăresc. Dacă adăugăm la acest rezultat şi zecile de mii de români care au ales să-şi petreacă minivacanţa în Bulgaria, ajungem la concluzia că turismul românesc duce o luptă inegală cu cel bulgăresc, din cauza taxelor prea mari din sistemul românesc, acuză liderii patronatelor.

„Problema majoră pentru investitorii în turismul din România o constituie fiscalitatea prohibitivă, respectiv TVA de 24%, impozit pe profit de 16%, impozit pe dividende de 16%. Astfel, la 100 de euro, operatorul din turism român va achita către buget 46,37 euro, în timp ce în Bulgaria un operator în turism achită doar 20% TVA, 10 % impozit pe profit şi 10% impozit pe dividente, aşadar va da la buget doar 35,20 euro din 100. La fiecare 100.000 de euro, operatorul bulgar va achita cu 11.170 de euro mai puţin decât cel din România, arată conducerea Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii.

litoralul pt toti
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite