Şeful Ford: Mașinile electrice vor continua să fie mai scumpe decât cele cu combustie internă

0
Publicat:

Mașinile electrice ar putea să nu ajungă la paritatea costurilor cu cele cu motoare cu combustie internă până după 2030, a afirmat directorul general al Ford, Jim Farley, transmite Reuters.

Fabrica de mașini Ford de la Craiova
Șeful Ford spune că mașinile electrice vor continua să fie mai scumpe decât cele clasice

Vorbind la o conferinţă a investitorilor, şeful Ford a declarat că vehiculele electrice vor continua să fie mai scumpe decât cele cu motoare cu combustie internă până la a doua şi a treia generaţie de vehicule care vor intra în producţie după 2025.

Între 2030 şi 2035, a adăugat Farley, cea mai mare parte a economiilor de costuri la EV vor veni "în urma scăderii semnificative a numărului de angajaţi", deoarece vehiculele vor fi mai simplu de produs, cu mai puţine componente şi vor fi echipate cu baterii mai mici, care folosesc materiale mai ieftine.

De asemenea, şeful Ford a previzionat o scădere a costurilor de distribuţie, în urma vânzărilor EV online.

Farley a anunţat că divizia Ford de servicii de software are acum peste 600.000 de abonaţi, triplu faţă de anul trecut. În condiţiile în care firma îşi extinde capacităţile de a strânge date de la vehicule şi şoferi, este normală majorarea diviziei Ford de servicii de software, a subliniat Farley.

Întrebat de o potenţială consolidare la nivelul industriei auto în următorii cinci ani, Farley a estimat "o accelerare a cooperării", citând tranzacţii cum ar fi recentul acord prin care Ford va putea folosi reţeaua de încărcare a Tesla pentru viitoarele sale vehicule electrice.

"Cooperarea este esenţială, în special pentru companiile care poate nu au resurse pentru a produce ecosistem complet EV", a declarat şeful Ford.

Compania a anunţat recent că se aşteaptă în acest an la un profit operaţional ajustat de între 9 şi 11 miliarde de dolari. Cifra include o pierdere anticipată de trei miliarde de dolari la divizia de vehicule electrice, Model e.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite