Schimbare de paradigmă: Mercedes a depăşit BMW la vânzări, pentru prima oară într-un deceniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mercedes-Benz a depăşit BMW la vânzări pentru prima dată în zece ani, după ce livrările sale au crescut cu 13% în primul trimestru, ajungând la 483.487 de vehicule, în vreme ce vânzările BMW au avansat doar cu 6%, până la 478.743 de autoturisme.

Vânzările de autoturisme A-Class au crescut cu 26%, până la 150.000, potrivit sursei citate.

Mercedes, divizie a grupului industrial Daimler, şi-a propus să întreacă BMW până în 2020.

Cel mai probabil vânzările vor accelera în a doua jumătate a anului, odată cu noul sedan E-Class. BMW are o serie mai veche de modele, fără să aibă anula cesta un echivalent pentru E-Class, un nou model Seria 5 sedan urmând să apară din nou abia anul viitor.

Audi, cel de-al treilea producător de maşini de lux la nivel global, a anunţat marţi câ vânzările au crescut cu 4%, până la 455.750. Audi este afectată de scandalul emisiilor poluante, mai multe modele ale producătorului fiind echipate cu motoarele Volkswagen care trişează testele de poluare.

Pe lângă Mercedes, BMW trebuie să facă faţă şi provocărilor Tesla şi Apple. Tesla a lansat recent sedanul Model 3, prima maşină electrică destinată publicului larg. Concomitent, Apple dezvoltă, la rândul său, un vehicul electric.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite