Rompetrol se extinde în Bulgaria. Câte benzinării noi va deschide compania până în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Rompetrol va deschide până la sfârşitul lunii aprilie zece noi benzinării în Bulgaria, a anunţat luni divizia bulgărească a grupului, potrivit agenţiei de ştiri Novinite.

După noile deschideri, numărul total al benzinăriilor din Bulgaria va ajunge la 70.

Potrivit conducerii Rompetrol Bulgaria, există un interes crescut al proprietarilor de benzinării independente să devină parteneri în franciză ai grupului, astfel încât reţeaua acestuia s-ar putea extinde în continuare.

"Ponderea benzinăriilor independente din Bulgaria este de circa 70% din total. Pentru a respecta amendamentele aduse legislaţiei, micii comercianţi de carburanţi trebuie să formeze parteneriate cu marile lanţuri de profil", a declarat directorul comercial al Rompetrol Bulgaria, Stanimir Smilkov.

Compania anticipează că piaţa se va schimba semnificativ şi este pregătită să reacţioneze şi să funcţioneze în noile condiţii, a mai spus Smilkov.

Obiectivul Rompetrol este să ajungă la o cotă de 8% pe piaţa de retail a carburanţilor din Bulgaria, în următorii câţiva ani.

Grupul Rompetrol este controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz.

În România, divizia de distribuţie a grupului, Rompetrol Downstream, operează peste 760 de puncte de distribuţie carburanţi (staţii proprii, staţii Partener, staţii Rompetrol Express, baze interne de 9 şi 20 de metri cubi). La acestea se adaugă şi reţeaua Rompetrol Gas - 250 de staţii distribuţie GPL auto, 7.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite