Romgaz evaluează starea tehnică a conductelor de gaz. Contract de 13,74 milioane de lei

0
Publicat:

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz alocă, din surse proprii, suma de 13,74 milioane lei, fără TVA, pentru evaluarea stării tehnice a conductelor de gaz, urmând să fie încheiat un acord cadru pentru o perioadă de 4 ani.

conducte de gaz
Romgaz evaluează starea tehnică a conductelor de gaz

Potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), achiziţia implică încheierea unui acord-cadru, iar valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este 3,436 milioane lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 februarie 2024, ora 15:00.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate - preţ.

Grupul Romgaz a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2023 un profit net de 2,168 miliarde lei, mai mic cu 3,09% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

Romgaz a produs, în primele 9 luni ale anului 2023, un volum de 3,52 miliarde mc gaze naturale, cu 172 milioane mc (-4,67%) mai puţin decât în aceeaşi perioadă din anul 2022. Cantitatea de gaze valorificată de Romgaz în intervalul menţionat, reprezentând livrări către clienţi, fără consumul CTE Iernut, a înregistrat o scădere de 4% faţă de 9 luni 2022. 

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA, cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale din România, aniversează 10 ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier SNG. Acţiunile companiei se tranzacţionează la bursă începând cu data de 12 noiembrie 2013. La sfârşitul şedinţei de tranzacţionare din data de 10 noiembrie 2023, capitalizarea companiei era de 17,9 miliarde lei, fiind a patra cea mai mare companie listată la bursă, în funcţie de capitalizare.

cotaţia acţiunii Romgaz la Bursă a atins maximul istoric de 52,2 lei/acţiune pe parcursul şedinţei de tranzacţionare din 27 iunie 2022, ceea ce a condus la o capitalizare maximă de 19,93 miliarde de lei. De asemenea, interesul sporit al investitorilor s-a datorat, atât achiziţiei de către Romgaz a participaţiei din perimetrul Neptun Deep, cât şi rezultatelor financiare remarcabile de companie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite