România va fi promovată în străinătate prin persoane şi legende cunoscute - Prinţul Charles, Patzaichin, Dracula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Charles a vizitat de mai multe ori satele din Transilvania şi a promovat România peste hotare FOTO Adevărul
Prinţul Charles a vizitat de mai multe ori satele din Transilvania şi a promovat România peste hotare FOTO Adevărul

Promovarea României în străinătate va fi făcută cu persoane cunoscute la nivel internaţional, cum ar Prinţul Charles sau Ivan Patzaichin, şi legendele precum Dracula, a declarat, într-o conferinţă, ministrul pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini.

"Am găsit un proiect blocat şi l-am deblocat, am încheiat un parteneriat cu Travel Channel şi vor fi două episoade de film cu România, cu personaje ca prinţul Charles sau Ivan Patzaichin. Filmele vor fi date în şapte ţări ţintă. Acest gen de acţiuni trebuie să le facem ca să promovăm România", a spus Grapini, potrivit Mediafax.

Ea a explicat că trebuie alese nişte nume deja cunoscute în Europa şi care să vorbească despre România. "Nimic nu este mai credibil decât o persoană care vorbeşte despre România. Aceste două proiecte - România promovată prin valori şi prin legende", a adăugat ministrul.

Ea a constatat că deşi România este foarte bogată în legende, alte ţări "trăiesc bine" din legende şi chiar din legendele româneşti. "Foarte multe ţări trăiesc din legenda Dracula, scot bani adică, şi noi rămânem cu reţinerea că avem un voievod care a fost catalogat la capitolul Dracula. Turiştii sunt în general oameni curioşi, ei vin să vadă ceva deosebit într-o ţară. O clădire înaltă văd şi în New York, dar dacă vin în Bucureşti să vadă ceva pe care nu-l găsesc la New Hork", a afirmat Grapini.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite