România mizează pe sprijinul Franţei în procesul de aderare la OCDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos George Călin
Foto Inquam Photos George Călin

România a făcut progrese importante în procesul de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi contează mai departe pe sprijinul Franţei, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Alexandru Nazare a discutat vineri, într-o teleconferinţă, cu omologul său francez, Bruno Le Maire, despre perspectivele economiei europene în 2021, stadiul implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi despre perspectivele României de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Bruno Le Maire şi-a declarat sprijinul pentru accederea României la OCDE şi pentru deschiderea unui canal de dialog permanent cu ministrul român de Finanţe, în vederea stabilirii etapelor de lucru ulterioare.

"Contaţi pe sprijinul meu total în privinţa aderării la OCDE până la finalizarea cu succes a demersului României!", a declarat ministrul francez.

Totodată, cei doi demnitari au împărtăşit opinii referitoare la necesitatea implementării cât mai rapide a Mecanismului european de Redresare şi Rezilienţă.

"În procesul de aderare la OCDE, România a făcut progrese importante şi contăm mai departe pe sprijinul Franţei. Orice întârziere în implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR) ar fi problematică pentru întreaga Uniune. Împărtăşim preocuparea Franţei pentru accelerarea implementării MRR, astfel încât accesul la finanţare să fie facil şi aibă loc la momentul potrivit pentru a sprijini relansarea economiilor europene. Guvernul României a făcut demersuri concrete pentru finalizarea PNRR în cel mai scurt timp posibil", a spus Alexandru Nazare.

Totodată, ministrul francez de Finanţe a acceptat invitaţia omologului român pentru o vizită de lucru la Bucureşti, de îndată ce relaxarea restricţiilor de călătorie cauzate de pandemia Covid-19 va permite acest lucru.

Discuţia dintre cei doi miniştri de Finanţe face parte din seria de convorbiri iniţiată de Alexandru Nazare cu omologii săi din statele membre şi cu reprezentanţi ai Comisiei Europene, se precizează în comunicatul MF.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite