România, liderul european la energie eoliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România s-a aflat luni pe primul loc în topul ţărilor cu cel mai ridicat procent de energie eoliană în consumul de electricitate, potrivit datelor prezentate de RWEA – Asociaţia Română pentru Energie Eoliană.

Luni, 7 mai, turbinele eoliene din România au produs 54 GWh, acoperind nu mai puţin de 35% din consumul naţional, arată RWEA. Astfel, potenţialul eolian a permis ţării noastre să se plaseze pe primul loc în topul ţărilor cu cel mai ridicat procent de energie eoliană în consumul de electricitate.

Ţara noastră a fost urmată de Danemarca, cu 22% (19 GWh), Germania, cu 15% (221 GWh) şi Irlanda, tot cu 15% (13 GWh).

La nivel european, 7,5% din cererea de electricitate a fost acoperită de energia eoliană, deci ponderea eolianului din România raportat la consum a fost de aproape cinci ori mai mare.

energie eoliana romania

Ziua de luni a fost precedată de o zi în care România s-a aflat pe locul 2 în acelaşi clasament. Duminică, România s-a situat pe locul 2 în Europa în topul ţărilor cu cel mai ridicat procent de energie eoliană în consumul de electricitate. Atunci, turbinele eoliene au acoperit 23% din consumul naţional, producând 30 GWh. Pe primul loc s-a situat Austria, cu 34%.

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite