România, aproape de primul oraş inteligent: ce presupune şi cum ar putea arăta ţara noastră în viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup format din mediul de afaceri, studenţi la Politehnică, dar şi autorităţi pregătesc primele proiecte care presupun dezvoltarea de oraşe inteligente în România, un plan schiţat pentru prima dată în Occident şi care începe să capete contur în marile capitale europene, dar şi la nivel global.

La evenimentul Cisco Connect, desfasurat zilele trecute in Capitala, s-au facut primele teste de proiecte aplicate pentru un oras inteligent, marcand astfel prima initiativa de acest gen care va face din Romania o tara adaptata viitorului global, un viitor al lucrurilor si obiectelor interconectate, al dispozitivelor "smart" si al relationarii dintre om si device-uri.

Notiunea de Internet of Things sau, mai nou, Internet of Everything, a aparut inca din urma cu mai multi ani, insa aceasta s-a dezvoltat treptat, in functie de evolutia tehnologiei. Conform celor mai noi date venite din partea gigantilor industriei, pana in 2020 ne vom putea astepta ca omenirea sa sufere schimbari majore in ceea ce priveste interactiunea cu obiectele inconjuratoare.

Citeşte pe wall-street.ro continuarea articolului 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite