România, a doua cea mai ieftină destinație din Europa. Cât costă o săptămână în marile hoteluri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanțele la munte în Europa sunt mai scumpe decât cele de la mare, relevă datele Hikers Bay, care poziționează România drept a doua cea mai ieftină destinație europeană, în privința cazării în hoteluri de lux.

România este a doua cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa FOTO Shutterstock
România este a doua cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa FOTO Shutterstock

Datele Hikers Bay dezvăluie că prețurile pentru petrecerea unei vacanțe fastuoase de o săptămână în Europa, indiferent de destinație, pot costa între 3.000 și chiar peste 5.000 de euro. Cu toate acestea, ceea ce poate fi un fapt amuzant în ceea ce privește aceste prețuri este că hotelurile din regiunile muntoase sunt mai scumpe decât cele de coastă, relatează SchengenVisaInfo.com.

Hikers Bay dezvăluie că hotelurile de lux din Elveția sunt considerate cele mai scumpe din Europa, o noapte petrecută la astfel de unități de cazare costând în jur de 580 de euro, în timp ce petrecerea unei săptămâni întregi de vacanțe de lux în țară poate costa în jur de 6.400 de euro.

Pe de altă parte, cel mai accesibil lux se găsește la hotelurile de cinci stele din țările baltice de sud precum Estonia și Lituania, așa cum este detaliat mai jos.

Datele Hikers Bay sugerează, de asemenea, că prețurile la alimente, băuturi, bilete și alte servicii pot varia în funcție de tipul de călătorie pe care îl au vizitatorii, prețurile diferând între cei care călătoresc cu un buget mediu și cei care petrec o vacanță de lux. Acest fapt trebuie luat în considerare pe tot parcursul articolului, în special pentru calcularea cheltuielilor privind un sejur de o săptămână.

În plus, prețurile se schimbă constant, ceea ce înseamnă că prețul fix pentru un sejur de o săptămână la hoteluri de lux din Europa depinde în mare măsură de motive circumstanțiale, cum ar fi sezonul și cererea.

image

Destinații populare precum Franța, printre cele mai scumpe din Europa

Interesant este că Islanda este a doua cea mai scumpă destinație din Europa, deoarece percepe aproximativ 5.300 de euro pentru un sejur de o săptămână, similar cu Austria, unde hotelurile de cinci stele taxează aproximativ 370 de euro pe noapte sau aproape 4.000 de euro în total.

Datele Hikers Bay arată, de asemenea, că un hotel de lux în Franța poate costa până la 4.300 de euro pentru o săptămână, 400 de euro fiind costul mediu al unui sejur de o noapte în astfel de locuri de cazare.

Locuri populare, cum ar fi Italia, pot percepe oaspeților 3.300 EUR pentru petrecerea unei săptămâni în vacanțe de lux, în timp ce o noapte poate costa 300 EUR. În mod similar, hotelurile de lux spaniole percep aproximativ 2.600 de euro pentru o săptămână de ședere, iar un sejur la hotelurile portugheze poate costa până la 1.900 de euro.

Cu toate acestea, Croația, care este o destinație din ce în ce mai populară, percepe mult mai mult pentru un sejur de o săptămână decât Portugalia – aproximativ 3.000 de euro, în timp ce un sejur de o noapte costă aproximativ 300 de euro.

Cele mai ieftine hoteluri de lux situate în principal în sud-estul Europei și în țările baltice

În timp ce Polonia este considerată a avea cele mai mici prețuri pentru hotelurile de lux – mai mult de 100 EUR pe noapte și aproximativ 1.400 EUR pe sejur de o săptămână, două țări din Europa de Sud-Est, România și Bulgaria, sunt considerate printre cele mai accesibile. Sejururile de o noapte la hotelurile de lux din România costă 130 de euro (1.600 de euro pentru sejururi de o săptămână), în timp ce hotelurile din Bulgaria percepe 1.700 de euro sau 140 de euro pe noapte.

După cum am menționat mai devreme, Estonia și Lituania au cele mai accesibile taxe pentru vacanțele de lux timp de o săptămână, în jur de 1.900 EUR, respectiv, în timp ce hotelurile letone percep aproximativ 2.000 EUR pentru durata sejurului.

Unele hoteluri de lux din țări precum Muntenegru și Malta, care sunt din ce în ce mai solicitate, pot costa în jur de 2.500 de euro, dar Albania are prețuri mai accesibile și obiective turistice la fel de frumoase, precum și servicii, pentru cei care caută să se răsfețe în aceste tipuri de vacanțe, dar nu își permit destinații foarte scumpe.

Un sejur de o săptămână la hoteluri de lux din Albania poate costa 1.300 de euro, în timp ce o noapte poate ajunge până la 100 de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite